Özel eğitim günleri atölye çalışmaları başladı
ACIPAYAMDenizli’de ‘1. PDR ve Özel Eğitim Günleri’ atölye çalışmalarının açılış toplantısı gerçekleştirildi. 2 gün boyunca sürecek olan çalışmalarda yaklaşık 300 psikolojik danışman ve özel eğitim öğretmenlerine akademisyenler tarafından eğitim verilecek.
Denizli’de 16 ile 17 Kasım tarihlerinde ‘1. PDR ve Özel Eğitim Günleri’ atölye çalışmalarının toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, uzmanlar, eğitmenler ve diğer katılımcılarla gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan toplantı, ardından bilgilendirmelerle devam etti. İlk gün psikolojik danışmanlara kariyer danışmanlık, okullarda pozitif psikoloji uygulamaları, aile danışmalığı; ikinci gün ise özel eğitim öğretmenlerine konuşma bozuklukları, okuma yazma öğretimi gibi 15 uzman akademisyenler tarafından eğitim verilecek.
“Toplam 15 atölye ile alanında uzman 15 eğitmenle gerçekleşecek”
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Süleyman Ekici, bu yıl ilkini gerçekleştireceklerini belirterek, “6 Eylül’den günümüze kadar baktığımız zaman 15 Kasım’a kadar bakıldığında bu süreçte hakikaten Denizli’de özelliğiyle ve devletiyle ortalama 20 bin öğretmeniyle beraber bir irade ortaya konuldu. Burada ekip çalışması ve kolektif çalışması vardı. Çokta güzel oldu. Şu anda içinde bulunduğumuz bu programlardan bir tanesidir bu etkinlik. Bu PDR ve eğitimlerde hafta boyunca devam edecek. Kimisi yüz yüze, kimisi uzaktan olacak. Tabi bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz PDR ve özel eğitim günleri için 11, özel eğitim alanı için 4 atölye toplam 15 atölye ile alanında uzman 15 eğitmenle gerçekleşecek. Bu kadar kapsamlı çalışmada böyle yoğun bir ilgi ile karşılaşmak tabi bizi mutlu etti. Birçok arkadaşımızın tabir ettiği tatildeyiz dediği dönemde sizlerle beraberiz. Bu iki atölye için öğrenci ve velilerimiz konu başlıkları seçilirken hayatlarına dokunduğumuz herkesin ihtiyacına cevap vermeye çalıştık. Salgın sonrası ortaya çıkan problemlere var olan bağımlılık ve depresyon ve kaygı gibi sorunların çözümüne yönelik bilgiler edindiğimiz atölyenin yanı sıra çocukların var olma potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik atölyeler iççinde PDR özellikle seçtik” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.