Özel eğitim kurumlarında görevliler kısıtlamadan muaf sayılacak
ACIPAYAM Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha meclisi, özel öğretim kurumlarının eğitim ve uygulamaları yeni değişikliklere gitti. Böylelikle Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen bireysel ve grup destek eğitimlerinin yüz yüze yapılmaya mevcut haliyle hafta sonlarını kapsayacak şekilde devam edecek.
Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi korona virüs tedbirlerinde toplandı. Vali Atik başkanlığında gerçekleşen toplantıda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün söz konusu yazısı doğrultusunda özel öğretim kurumlarına ilişkin eğitim ve uygulamalarda yeni değişiklikler yapıldı. Okullar dışındaki kurumlarda yüz yüze eğitim sınav uygulamaları kapsamında Özel öğretim kurumları tarafından yapılması planlanan bursluluk ve öğrenci kabul sınavlarının planlandığı şekilde hafta sonlarını kapsayacak şekilde yapılmasına, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen bireysel ve grup destek eğitimlerinin yüz yüze yapılmaya mevcut haliyle hafta sonlarını kapsayacak şekilde devam edilmesine, karar verildi.
Öte yandan hijyen şartları kapsamında belirtilen kurumlarda yüz yüze eğitimlere, teorik ve uygulama sınavlarına katılacak yönetici, öğretmen ve öğrencilerin kurs ve sınav saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına oy birliğiyle karar verildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.