© Haber Acıpayam 2022

Pamukkale’de atıklar ayrıştırılarak toplanıyor

Denizli’de Pamukkale Belediyesi, ilçede sıfır atık konusunda önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Son olarak İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kuran Pamukkale Belediyesi, ilçede geri dönüşen tüm atıkları ayrı ayrı topluyor.

İlçede çevre konusunda çalışmalar yapan Pamukkale Belediyesi, sıfır atık için önemli bir hamle daha yaptı. Pamukkale Belediyesi’nde bu yılın Mayıs ayında yönetmelik gereği İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu. Daha önce Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar yeni müdürlük tarafından yürütülmeye başladı. İklim değişimi konusunda hassasiyet gösterilen çalışmalar çerçevesinde ilçe genelinde ambalaj atık, atık pil, bitkisel atık yağ, atık yağ, ömrünü tamamlamış lastik, atık cam, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ve atık ilaçlar ayrı ayrı toplanıyor. Pamukkale ilçesinde 28 noktada yer alan mobil atık getirme merkezinin yanında Atık getirme Merkezi de kuruldu. Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi Kayıhan Mahallesi 2047 sokakta bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde hizmet vermeye başladı. Bu tesisle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Pamukkale Belediyesi’ne Sıfır Atık Belgesi verildi.

Atıklar ayrıştırılıyor
Pamukkale Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde vatandaşların getirdiği geri dönüşebilir atıklar ayrı ayrı toplanarak, iklim değişikliğine destek sağlanıyor. Atık Getirme Merkezinde geri kazanılabilir atıklar için mavi, diğer atıklar için koyu gri, biyobozunur (mutfak atıkları) atıklar için kahverengi, cam atıklar için yeşil, plastik atıklar için sarı, metal atıklar için gri, kağıt atıklar için mavi, kompozit atıklar için turkuaz, bitkisel atık yağ için koyu mavi, atık ilaçlar için beyaz, tekstil atıkları için pembe, atık elektrikli ve elektronik eşyalar için mor renk kullanılıyor. Ayrıca ilçe genelinde bulunan 28 adet mobil atık getirme merkezleri de vatandaşların atıklarını ayrıştırabildiği noktalar oluyor.

Çevre çok önemli
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ülkemizde son dönemde iklim değişikliği ve çevre konusunda oluşan hassasiyete Pamukkale Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade ederek, “Mevzuat gereği Mayıs ayında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü kurduk. Artık bu konuda müdürlüğümüz çalışmaları yönetiyor. İlçemizde geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalarımız var. 28 noktada mobil atık getirme merkezimiz bulunurken, Kayıhan Mahallesi’ndeki şantiyemizin içinde Atık Getirme Merkezi kurduk. İlçemizde geri dönüşebilen tüm atıkları ayrıştırmak en önemli hedefimiz. Bunu için halkımızın bilinçlendirilmesi başta olmak üzere üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Amacımız geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe bırakmak. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER