PAÜ Hastanesi’nde PET-BT cihazı hizmete girdi
ACIPAYAMPamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı PET-BT ünitesinde hizmet veren PET-BT cihazı yenilenerek hizmete başladı.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde yenilenmesi için kısa bir süre hizmete kapatılan Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı PET - BT ünitesinde hizmet veren PET - BT yenilenerek tekrardan vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Nükleer Tıp AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Şengöz yeni cihaz için yaptığı açıklamalarda, “Özellikle kanser hastalarının tanı ve tedavi takibi için kullanılan görüntüleme cihazı olan pozitron emisyon tomografi cihazları bu alanda en faydalı Nükleer Tıp cihazıdır. Yeni kurulan PET/BT alanında en iyi cihazlardandır. Yaklaşık 2 milyon Euro maliyetle kurulan bu cihaz için Üniversitemize yatırım yapan Bianco Firmasına teşekkür ederiz” dedi.
Eskiye göre yüzde 50 daha kısa sürede işlem yapılacak
Açıklamalarını sürdüren Doç. Dr. Tarık Şengöz, günlük ortalama 50 hastaya kadar bakılabileceğini dile getirdi. Dr. Şengöz, “PET/BT cihazı 5 adet kristal halkası içermesi ve Q Clear özelliği ile 3 mm’ye kadar yüksek nitelikli PET görüntüleri vermektedir. Yeni cihazla hastalarımıza eskisinin yarısı kadar radyoaktivite vererek öncekine göre yüzde 50 daha kısa sürede çekim yapılmaktadır. Bu sayede hastalarımızın alacağı radyasyon dozu yarı yarıya azalırken, kısalan çekim zamanı ile günlük 50 hastaya kadar F-18 FDG PET/BT çekimi yapılabilecektir. Üniversite hastanemiz ilimizde prostat kanserli hastalarda uygulanan Galyum-68 PSMA görüntülemesi ve Lutesyum-177 PSMA tedavisi yapabilen tek merkez olup bu yeni cihazla hem Galyum-68 PSMA görüntüleme (günlük 8 hasta) hem de Lutesyum-177 PSMA kapasitesi 4 kat artmıştır” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.