PAÜ’lü öğrenciler Acıpayam’da arazi çalışması gerçekleştirdi
ACIPAYAM Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü öğrencileri akademisyenlerin koordinesinde, Acıpayam ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü, il genelinde bulanan ilçelerde bilimsel araştırma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oruç Baykara ve Araştırma Görevlisi Dr. Rauf Belge koordinesinde, Acıpayam ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.
Yapılan çalışma hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit, ekip olarak Acıpayam Polyesi'nin jeomorfolojik oluşumunu ve Keloğlan Mağarası'nın turizm potansiyelini incelediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra ilçenin yerleşim coğrafyası açısından incelendiğini ve Yeniköy'de Alevi-Bektaşi kültürünün yerinde gözlemlendiğine de dile getirdi. Dr. Akşit, ayrıca ilçenin su kaynaklarından olan Uçarı Gölet’inin su kalitesinin cihazlar yardımıyla analiz edildiğini de sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.