Rahvan atlar Tavas’ta 100. yıla koşacak
ACIPAYAMTavas Belediyesi Rahvan At Yarışları, 8 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Tavas Ovası Deliçay Deresi mevkiinde gerçekleştirilecek.
Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu, Tavas Belediyesi ve Tavas Rahvan At Yarışçıları ve Yetiştiricileri Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlenecek yarışlar, Türkiye’nin birçok İlinden gelen atçılara ev sahipliği yapacak. Büyük heyecanın yaşanacağı ödüllü yarışlar; baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, 4’lü tay, 3’lü tay, 2’li tay, ithal atlar (A) ve ithal atlar (B) kategorilerinde büyük heyecana sahne olacak.
Her yıl yapılan ata sporunun genç kuşaklara tanıtılması ve ata yadigarı olan bu sporun yaşatılması adına düzenlenen yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık; “Yarışlarımız Türkiye’nin odaklandığı bir organizasyondur. Bu dev organizasyon bu sene de ülkemizdeki yarış severlerin ve at tutkunlarının bir arada olacağı yarış niteliğinde olacak. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yarışlarımıza katılmak için aşırı bir talep ve yoğun ilgi var. Ata mirasımızı korumak ve gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla düzenleyeceğimiz Rahvan At Yarışlarımızı görkemli bir şekilde gerçekleştirecek, hemşehrilerimize keyifli bir gün yaşatacağız. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle yapılacak olan yarışların daha güzel bir önemi ve değeri var. Kıyasıya rekabet, büyük bir dostluk ortamında güzel bir yarış gerçekleşmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum.’’ dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.