© Haber Acıpayam 2022

ŞEVKAN'A TEŞEKKÜR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen Türk Kılıcı Yatağan Sempozyumunun açılışı yapıldı.

 Denizli Valisi Abdülkadir Demir, PAÜ. Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, yatağanların çok zor şartlar altında üretildiğini belirterek, sempozyumun, Yatağan üretimine katkısı olacağına inandığını söyledi.

Küreselleşen dünyada yerel değerlerin öne çıktığına işaret eden Demir, "İnsanlar, küreselleşmeyle birlikte kendi değerlerini ortaya koymak, gün yüzüne çıkarmak, dünyanın aradığı o insani değerleri de ortaya koymak zorunda. Bu anlamda bu çalışmanın çok önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

PAÜ.Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da sanatla silahın her ne kadar bir araya gelmesi zor ve birbirine zıt iki kavram gibi görünse de her ikisinin insanla birlikte ortaya çıktığını ifade ederek, "Müzelerde sergilenen kılıçları seyrederken onların bir savaş aleti olduğunu unuturuz. Tıpkı Türklere has bir kılıç olan Yatağanlardaki gibi. Tüm dünyada Türk kılıcı olarak bilinen Yatağanlar, seçkinliği ve sağlamlığı kadar göz alıcı bir sanat eseri olarak da adından söz ettirir" diye konuştu.

Ünlü sinema sanatçısı Cüneyt Arkın’ın da katıldığı sempozyum da PAÜ. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin GEMİ, Yatağan Belediye Başkan vekili ile Üniversite öğretim görevlileri sanatçı Cüneyt ARKIN’a, Türk kılıcı, Yatağan’ın tanıtımı ve sempozyuma katkılarından dolayı teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER