© Haber Acıpayam 2022

Saç ektirenlerin bilmesi gereken önemli hususlar

Saç ekimi konusunda bilgiler veren Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Umut Tuncel, işlem sonrasında ilk ekilen saçların bir hafta 15 gün içinde dökülerek hastanın önceki durumuna döneceğini, ancak 2 ay sonra saçların yeniden çıkacağını söyledi.


Saç ekim süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Liv Hospital Samsun Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Umut Tuncel, işlem sonrasında hastalara 3 gün dinlenme tavsiye ettiklerini söyledi. Saç ekimi sonrasında saçın ekildiği bölgede kırmızı kabuklanmaların görülebileceğini işaret eden Doç. Dr. Umut Tuncel, başın günde 1 kez yıkanarak bu durumun önüne geçilebileceğini vurguladı.



Psikolojik durum saçların çıkması için önemli


Doç. Dr. Umut Tuncel, “5-6 gün içinde baştaki kabuklar tamamen dökülür. Kabuklarla birlikte ekilen saçlar da dökülür. Böylece 7 ila 15 gün içinde hasta ekim öncesi görünümüne döner. Daha sonra bir ay kadar görünümünde bir değişiklik olmaz. Yeni saçlar 2 ay sonra çıkmaya başlar. Hastada değişim en çok 5. ve 6. aylarda görülür. Sonraki dönemlerde saçların tamamının çıkması ise bazen 7-8 ayı bulmaktadır. Kişinin saç ekiminden sonra beslenmesi ve özellikle psikolojik durumu, saçların çıkması açısından ciddi önem arz etmektedir" dedi.



Operasyon sonrası sigara kullanmayın


Önceden belirlenen dökülmemeye kodlanmış ense bölgesindeki saçların kalitesi, sıklığı ve ekim yapılacak bölgenin seyrekliğinin; ekilmesi gereken saç miktarını belirleyeceğini anlatan Doç. Dr. Umut Tuncel, “Saç dökülmesi devam eden bir süreç olmasına rağmen ekilen saçlarınız, saç dökülmesine en dayanıklı bölgenizden alındığı için gelecekte dökülme riski çok düşüktür. Özellikle işlem yapılan bölge her türlü travmadan korunmalıdır. Oluşabilecek ödemin önlenmesi hastanın sırt üstü uzanması ile engellenebilir. Operasyona bağlı ödem nedeniyle saçların çizgisi hastayı yanıltacak şekilde asimetrik ya da çok geride görülebilir. Bu tür değerlendirmelerin yapılabilmesi aslında ancak 8 ay sonra mümkün olacaktır” diye konuştu.


Eve giderken hastalara araç kullanmamaları gerektiğini belirttiklerini ifade eden Saç Ekim Koordinatörü Serhan Akçam ise taburculuk sonrası dikkat edilmesi gerekenleri şu sözlerle aktardı: “Hastalarımız, evde doktorları tarafından reçete edilen ilaçlarını kullanmaya başlayabilir. Operasyon sonrası hafif yemekler yemeleri önerilmektedir. Yine operasyon sonrası ortalama 10 gün sigara ve alkol kullanımı önerilmemektedir."

İlginizi Çekebilir

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Kalp hastalığı olan bebek, ambulans helikopterle Ankaraya sevk edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 4 günlük bir bebek, uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAKtan destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜM HABERLER