Şampiyonlardan Başkan Zolan'a ziyaret
ACIPAYAMTürkiye Yüzme Federasyonu’nun geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de düzenlediği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda 3 sporcusu Türkiye Şampiyonu olan, 1 sporcusu gümüş, bir sporcusu bronz madalya ile dönen Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, antrenörler ve sporcular katıldı. Başkan Zolan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporcu ve antrenörleri tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Çocuklara ve gençlere spor yapma imkanı sağlayarak geleceğin başarılı sporcularının yetişmesine imkan sağlamaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan "Denizli’mizde 4’ü merkezde, 4’ü ilçelerimizde olmak üzere 8 tane kapalı yüzme havuzu inşa ettik. On binlerce çocuğumuza yüzme öğrettik. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ dedik. Yüzme bilmeyen kalmadı çok şükür. İsteyen herkese öğretiyoruz. Yüzme bilmeyi yeterli görmeyip daha da ileri götürmek isteyen, böyle yarışmalara katılan gençlerimiz var. Gittikleri yerlerde maşallah hem şehrimizin hem de Büyükşehirin adını duyuruyorlar. Kendileri gayretli bir şekilde başarıya ulaşıyor. Hepinizi tebrik ediyorum. " dedi.
“Spor hayata hazırlanmaktır”
Sporun belli kurallar ve disiplin içerisinde yapıldığına dikkati çeken Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: “Spor, fiziksel, ruhsal sağlığa kavuşmak açısından çok önemli. Kurallarda bize hayata hazırlıyor. Spor hem ekip ruhu, ahenk, fiziksel, ruhsal gelişimdir. Aslında spor hayata hazırlanmaktır. Sizler inşallah hem spor hayatınızda, hem eğitim hayatınızda daha da başarılı olacaksınız. Sizlerden güzel haberler alacağız. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.
Büyükşehir şampiyonalara damgasını vurdu
Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği Açık Su Yüzme Şampiyonası geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de yapıldı. Müsabakalara 8 sporcu ile katılan Denizli Büyükşehir Belediyespor sporcuları İbrahim Burhan 1000 metre serbest 11 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu, Tuna Pılat 3000 metre serbest 13 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu ve Berkin Karagöz 3000 metre serbest 14 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak altın madalya almaya hak kazandı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesporlu yüzme takımı sporcuları Emine Doğa Aktaş 1000 metre serbest 11 yaş kategorisinde Türkiye ikincisi, Berkay Çağdaş Ülker ise 1000 metre serbest 11 yaş kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Temmuz ayında İstanbul’da düzenlenen Türkiye Arena Kulüpler arası Yüzme Şampiyonası’nda Ecrin Nur Görkan kelebek stilde altın madalya, yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Temmuz ayında Sivas’ta düzenlenen
Türkiye Arena Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası’nda, Çağan Kavşut ise 13 yaş kategorisinde Türkiye ikincisi, kelebek stilde ise Türkiye üçüncüsü oldu
İlginizi Çekebilir
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.