© Haber Acıpayam 2022

Selahattin Baki: "Hakem camiasındaki başıboşluğa bir dur demek gerekiyor"

 Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, hakem camiasındaki başıboşluğa dur demek gerektiğini söyledi. Baki ayrıca Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı'ya hakemlerin performanslarından dolayı seslenerek, "Artık bir topa girmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle garip garip atamalar, kararlar var özellikle Fenerbahçe aleyhine. Olayları uzaktan izleyen bir MHK var. Bu saatten sonra gerçekten, kendisi elini taşın altına koysun, ortaya çıksın" dedi.
Süper Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Denizlispor’u 2-0 mağlup etti. Denizli Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Selahattin Baki, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baki, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı hakkında bazı yorumlarda bulundu.

"Psikolojisi gergin ve yüksek bir maç oldu"
Teknik Direktör Erol Bulut ve takımı tebrik eden Selahattin Baki, "Psikolojisi gergin ve yüksek bir maç oldu ve böyle maçları almak önemli. Maçı almayı başardık. Birkaç hafta öncede söylemiştim, galipken de bazı şeyleri dile getirmek gerekiyor bugün o günlerden bir tanesi ve önemli bir gün. Çünkü Konyaspor maçı itibariyle Fenerbahçe aleyhine olan ve rakiplerin lehine olan pozisyon takdirlerindeki dengeler tamamen şaştı ve her hafta bu dozaj artarak devam ediyor. Konuşuyoruz ve iyi anlaşmaya çalışıyoruz, yönetime geldiğimizden beri iyi mesajlar vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"Hakem camiasındaki başıboşluğa bir dur demek gerekiyor"
Hakemlerin performansları hakkında konuşan Baki, "Artık burada gerçekten hakem camiasındaki başıboşluğa bir dur demek gerekiyor. Ben burada öncelikle futbol kamuoyuna şunu söylemek istiyorum. Bizler hata ile art niyet arasındaki farkı görebilecek insanlarız. Birazcık futbol izleyen insanlar bu maçta olanları hata olarak yorumlayamazlar. Kalecimize altı pasta yapılan bir hareket var aleyhimize penaltı veriliyor ve inanılır gibi değil. Serdar’ın top kafamdan elime çarptı demesiyle bir sarı kart görüyor ve bana göre VAR’da penaltı verirse ikinci sarının yolunu yaptı diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Serdar Tatlı’nın artık bir topa girmesi gerektiğini düşünüyorum"
MHK Başkanı Serdar Tatlı’dan futbol kamuoyuna açıklama beklediğini belirten Selahattin Baki, "Sayın Serdar Tatlı’nın artık bir topa girmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle garip garip atamalar, röportajlar son zamanlarda, garip garip kararlar, özellikle Fenerbahçe aleyhine ve son derece sessiz sakin olayları uzaktan izleyen bir Merkez Hakem Kurulu (MHK), dolayısıyla artık bu saatten sonra gerçekten, kendisi elini taşın altına koysun, ortaya çıksın. Canlı yayına bağlanıp futbol kamuoyunun yüreğine su serpecek, içimizi ferahlatacak açıklamalar mı yapar ama artık kesinlikle bu düzenin böyle gitmeyeceği aşikardır. Adım atmayı düşünüyoruz, zaten artık dozaj artıyor. Yani biz ortam gerilmesin, dünyada bin tane problem var, ülkemizde, kendimize ait bin tane problem var, ekstra biz bir problem yapmak istemiyoruz. Onun için hep diyalog yolunu seçtik ama daha önce Fenerbahçe’nin sabrının sınandığı zaman işin nerelere gideceği çok görüldü. Yani Fenerbahçe defalarca test edildi, galip gelmiştir. Onun için biz yoruluruz, ama bırakmayız mücadeleyi Fenerbahçe olarak, lütfen bunu da herkes bilsin. Tekrar ediyorum, sayın Serdar Tatlı’nın artık burada gerçekten kendi hakem grubuna sahip mi çıkması gerekiyor, yani bir ayar çekmesi gerekiyor. Yani tamam sokak lisanı kullandım ama bir ayar çekmesi gerekiyor, işin tadı kaçıyor böyle futbol olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

TÜM HABERLER