© Haber Acıpayam 2022

Serikte her gün 600 vatandaşın aşısı yapılıyor

Antalya’nın Serik ilçesinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Serik’te korona virüse karşı aşılama programı dahilinde günde 600 kişiye aşı yapılırken, 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 86’sı birinci doz, yüzde 83’ü ikinci doz aşısını yaptırdı. Pandemi hastanesi olarak hizmet veren Serik Devlet Hastanesinde, Avrupa şampiyonası hazırlıklarını Belek turizm merkezinde sürdüren Türkiye A milli futbol takım teknik ekip ve oyuncuları da aşı oldu. Son 3 ayda aşı vurulan hastane personelinde ise korona vakası görülmedi.


Covid-19 hastasının uzun süre yatarak tedavi gördüğü bir hastanede personellerin, Covid-19 hastalığına yakalanmamasını aşılanmaya borçlu olduklarını belirten Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Kara, korona virüs aşı sırası geldiği halde aşı olmayan vatandaşları aşı olmaya davet etti. Korona virüse karşı aşı olmanın önemine vurgu yapan Başhekim Kara, ” “Özellikle pandeminin sert geçtiği son 2-3 aylık dönem içerisinde hastanemizde hiçbir personelimiz, korona virüse yakalanmadı. Bildiğiniz üzere hastanemiz Covid-19 vakalarının yatırılarak tedavi edildiği Antalya’daki güçlü pandemi hastanelerinden birisidir. Bu kadar Covid-19 hastasının uzun süre yatarak tedavi gördüğü bir hastanede özellikle personellerimizin Covid-19 hastalığına yakalanmamasını aşılanmaya borçluyuz. Şu an gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada korona virüse karşı elimizde bulunan en güçlü silahımız aşıdır. Antalya , ülkemizde aşılama programına uyum konusunda en önde giden iller arasında olup, Serik ilçemizde Antalya’nın ilçeleri arasında aşılama programına uyum konusunda en önde olan ilçelerdendir. İlçemizde son rakamlar itibariyle özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın % 86 ’sı 1. doz korona virüse aşılarını , % 83’ ü 2. doz aşılarını olmuş durumdadır. Biz aşı olmayan bütün vatandaşlarımızı aşılayarak bu oranı % 100’ e çıkarmak istiyoruz. Serik Devlet Hastanesi olarak günlük ortalama 600’ den fazla vatandaşımıza korona virüs aşısı uyguluyoruz. Yakın zamanda bu rakamı önce 800’ e sonra 1000’ e çıkarmayı planlıyoruz. ” dedi.

İlginizi Çekebilir

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Kalp hastalığı olan bebek, ambulans helikopterle Ankaraya sevk edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 4 günlük bir bebek, uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAKtan destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜM HABERLER