Şiddetli rüzgar cami minaresinin külahını uçurdu
ACIPAYAM Denizli’de akşam saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir caminin minare külahı devrildi. Düşme riski bulunan minare külahı ekipler tarafından vinç yardımıyla indirildi.
Olay, Pamukkale ilçesi Pamukkale Mahallesinden meydana geldi. Akşam saatlerinde etkisini giderek arttıran şiddetli rüzgar nedeniyle bir caminin minare külahı devrildi. Zaman zaman saatte 80 ile 90 kilometre hıza ulaşan rüzgar, külahı devirse de gece boyu minareye asılı halde kaldı. Sabah saatlerinde vatandaşlar cami görevlisinin ihbarı üzerine önlemler alındı. Cemaatin camiye gireceği sırada düşme ihtimali nedeniyle büyük risk taşıyan külaha ekipler vinç yardımıyla ulaşarak indirdi. Külahsız kalan minare drone ile havadan görüntülendi.
Olay anında bulunan ve minarenin düşmeden alınmasını sağlayan Yusuf Görmez, “Gece şiddetli rüzgar sebebiyle saat 22.30’da fırtına oldu. Dışarıya çıktığımda ne olduğunu anlayamadım. Cami görevlisi beni aradı ve caminin minaresi yıkılmış mı diye sordu. O anda baktığımda yıkılmıştı ve söyledim onlara. Ekipler geldiğinde ben vincin tepesine çıktım ve bağladım. Yüzde yüz düşme riski vardı. Vinç yardımıyla ekipler indirdi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma
Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.
Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı
Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Sobadan zehirlenen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde yalnız yaşayan 66 yaşındaki yaşlı adam sobadan sızan karbon monoksit gazı nedeniyle yaşamını yitirdi.
Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Denizli’de eğlence mekânından çıkan 56 yaşındaki öğretmen, kendisini eve bırakan arkadaşının geri manevra yaptığı otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti.