© Haber Acıpayam 2022

Sigarayı bırakarak başarı belgesi aldılar

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sigarayı bırakan 3 kişiye başarı belgeleri İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz tarafından verildi.


Toplumda tütün ve ürünleri kullanımını azaltmak amacıyla “Başarabilirsin” temasıyla sigara bırakma kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında öncelikle sağlık personeli daha sonra da diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel bilgilendirildi. Kampanyaya katılan kişiler için sigara bırakma polikliniklerinden İl sağlık Müdürlüğü tarafından randevu alınıp muayeneleri yapıldı. Sigara bırakma tedavisinde kullanılacak ilaçlar, sigara bırakma polikliniklerimizden temin edildi. Daha sonra bu kişilerin başarı durumları da yetkililer tarafından izlenerek 31 Mayıs itibariyle 3 kişiye başarı belgesi verilmesi uygun bulundu.


Kampanya başvuruda bulunan diğer kişilerin takip ve tedavi sürecine devam edildiği bildirilirken, ilerleyen günlerde tütün kullanımını bırakmayı başaran başvuru sahiplerine de başarı belgeleri verilecek.


“Başarabilirsin” çağrısına kulak verip başaran üç kişiden ikisi, Medine ve Semih Ergan çifti, bugün İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek başarı belgelerini aldı. İl Sağlık Müdürü Korkmaz, kendilerini tebrik ederek “Her bağımlılık bir hastalıktır ve tedavi edilmesi gerekir. Siz çağrımıza kulak vererek hem kendiniz ve aileniz hem de toplumuz için güzel bir adım attınız, teşekkür ediyor ve bundan sonra da tütünsüz, sağlıklı günler yaşamanızı diliyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Kalp hastalığı olan bebek, ambulans helikopterle Ankaraya sevk edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 4 günlük bir bebek, uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAKtan destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜM HABERLER