© Haber Acıpayam 2022

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çiftçiler üretim başında

Denizli’de sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan tütün üreticileri yetiştirdikleri fidelerin bakımlarını yaptı. Çalışmalar kapsamında çiftçiler, sosyal mesafe kurallarına tam olarak uyuyor.

Türkiye’de 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonu boyunca sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan meslek gruplarından biri ise çiftçiler oldu. Buldan ilçesi ve mahallelerinde tütün yetiştiren üreticiler sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek çalışıyor. Hazırladıkları ocaklarda tütün fidelerinin bakımını yapan üreticilerden Hatice Başoğlu, “56 yaşındayım kendimi bildim bileli tütüncülük yapıyorum. Ayaklarımız çamurun içinde. Bir yandan korona virüs salgınından dolayı kendimizi ve başkalarını korumak zorundayız. Bu salgın hem sağlığımıza hem de ekonomimize çok büyük zarar verdi. Bizde önceden hazırladığımız tütün fidelerinin bakımlarını yapıyoruz. İlerleyen günlerde tarlalarımıza dikeceğiz. Çalışmaya mecburuz. Evimize ekmek götürmek zorundayız. Allah yardımcımız olsun” dedi.

İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER