Somali saldırısında ölen Türk vatandaşının Denizlili olduğu ortaya çıktı
ACIPAYAMSomali’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden bir Türk vatandaşının Denizlili olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, bir Türk vatandaşının patlamadan 5 dakika önce olay yerinden ayrılarak hayatta kaldığı öğrenildi.
Somali'nin başkenti Mogadişu’da vergi kontrol noktasında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 80 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ölenlerden birinin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi nüfusuna kayıtlı dozer operatörü Mehmet Kaplan olduğu öğrenildi.
Öte yandan aslen Osmaniye nüfusuna kayıtlı ancak uzun süredir Denizli’de ikamet eden Mustafa Yalman'ın patlamadan 5 dakika önce şantiye kamyonuyla olay yerinden ayrıldığı ve bu sayede hayatta kaldığı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu
Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.
Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti
Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.