Sosyal medyadan kedi köpek sahibi olmak isteyenlerin mağduriyeti artıyor
ACIPAYAM Son günlerde kedi ve köpek satışı için sosyal medya platformlarının kullanıldığını ve alıcıların mağduriyet yaşadığına dair şikayetlerin arttığını belirten yetkililer, vatandaşların sahiplenmede dikkatli olunmasını isteyerek uyarıda bulundu.
Ev hayvanı satış yerleri olan petshoplarda kedi ve köpek bulundurulması 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yasaklanmıştı. Kedi ve köpek türü hayvanların satış işlemleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılan satış yerlerinde yapılıyor ve yıl boyunca denetleniyor. Son zamanlarda ev hayvanı sahiplenmesinde yaşanan şikayet sayısının artması üzerine Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, konu hakkında açıklamalarda bulundu.
"Bu kişilere, tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmaktadır"
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son günlerde ev hayvanı satış yeri ruhsatına sahip olmayan kişilerce sahiplendirme adı altında kedi ve köpek satışı yapıldığı, satış için sosyal medya platformlarının kullanıldığı ve alıcıların mağduriyet yaşadığına dair şikayetlerin arttığı gözlemlenmektedir. Bu kişilere, tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmaktadır. Kedi ve köpek satın almak isteyen vatandaşlarımızın ruhsatlı işyerlerini tercih etmeleri büyük önem arz etmektedir. Söz konusu ruhsatlı işyerleri ile ilgili bilgi almak için İl Müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerektiği vatandaşlarımıza ilanen duyurulur.”
İlginizi Çekebilir
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.