© Haber Acıpayam 2022

Tedavi edilmeyen epilepsi günlük yaşamı kısıtlıyor

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Faik Bakan, epilepsinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek önemli bilgiler verdi.

Epilepsi hastalığı, dünya genelinde milyonlarca insanı etkiliyor. Epilepsi nöbetleri hiç beklenmedik bir şekilde ortaya çıkabiliyor ve birkaç dakika boyunca sürebiliyor. Tedavi edilmediği takdirde gün içerisinde tekrarlarının da görülebildiğinden bahseden Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Faik Bakan, bu nöbetlerin insanların hayatını etkilediğini ve günlük aktivitelerini kısıtladığını da söyledi. Uzm. Dr. Mustafa Faik Bakan, “Dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan ve halk arasında sara hastalığı olarak bilinen epilepsi hastalığı, beyin fonksiyonlarını etkileyen bir nörolojik bozukluktur. Beyinde meydana gelen anormal elektriksel aktiviteler sonucu, epilepsi nöbetleri ortaya çıkar” dedi.

“Epilepsinin belirtileri ve tedavi yöntemleri”
Epilepsi hastalığının belirtileri ve tedavi yöntemlerinden de bahseden Uzm. Dr. Bakan, “Epilepsi hastalığının belirtileri kişiden kişiye, nöbet türüne ve şiddetine bağlı olarak farklılık gösterir. Kontrolsüz kas kasılmaları, bilinç kaybı veya bayılma hissi, hızlı göz hareketleri, konuşma bozuklukları ve anlama güçlüğü gibi şikâyetler sık görülen belirtiler arasında yer alır. Epilepsi hastalığı, tedavi edilebilen bir hastalıktır. Epilepsi hastalığının tedavisinin temel hedefi, nöbetleri azaltmak veya kontrol altına alabilmek için uygun ilaç tedavisi planlamaktır. Bazı hastalarda, diyet değişiklikleri, yaşam tarzı değişiklikleri veya cerrahi müdahaleler gerekebilir.
Epilepsi nöbeti geçiren bir hastaya ilk müdahale oldukça önemlidir. Panik yapmadan, hastanın düşme riskine karşı kendi güvenliğinizi sağlamaya özen gösterin. Nöbet sırasında hastanın başının darbelerden korunmasını, ağızdan veya nefes yolunda engelleyici bir durumun oluşmamasını sağlayın. Hastanın sağlık durumu nöbet sonrasında da yakından takip edilmelidir” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER