Tedavi edilmeyen vajinal mantar kısırlık sebebi olabilir
ACIPAYAMKadınların en çok yaşadığı sağlık sorunlarından olan ve vajinal hastalıkların başında gelen mantar hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, “Bağışıklığın düşük olması, beslenme bozuklukları, diyabet, adet düzensizlikleri, hormon ilaçları, doğum kontrol ilacı ve antibiyotik kullanmak hastalığa sebep olabilmektedir” dedi.
Özel Egekent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, kadınların sıklıkla karşı karşıya kaldığı mantar hücrelerinin sebep olduğu enfeksiyonla ortaya çıkan ve kaşıntıya sebep olan vajina mantarı ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Birçok kadının hayatının bazı dönemlerinde bu rahatsızlığı yaşayabildiğini söyleyen Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, hastalığın dikkate alınması gerektiğini, tedavi edilmediği takdirde bu mantarın kısırlığa neden olabileceğini söyledi. Vajinal mantara “candida” adı verilen bir maya hücresinin sebep olduğunu söyleyen Dr. Akgün, bu maya hücresinin her kadında bulunabileceğini, tek başına problem olmadığını fakat miktarının artmasının vajinal PH değerinin değişmesi ve floranın bozulması durumunda hastalığa neden olduğunu ifade etti.
Vajina ve vulvada oluşan vajinal mantarın kaşıntı ve akıntıya sebep olduğunu belirten Op. Dr. Akgün, “Hastalığın diğer belirtileri yoğun beyaz peynirimsi bir akıntı, cinsel ilişki sırasında ağrı, vajinal hassasiyet ve idrarda yanma olarak sıralayabiliriz” dedi.
“Stres de bu vajinal mantarı tetikleyebiliyor”
Hastalığına nedenlerine değinen Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, stresin günümüzde birçok hastalığı tetiklediği gibi vajinal mantarın da oluşumun da etkili olduğunu vurguladı. Gebeliğin de hastalığın sebepleri arsında yer aldığını söyleyen Op. Dr. Akgün, “Bağışıklığın düşük olması, beslenme bozuklukları, diyabet, adet düzensizlikleri, hormon ilaçları, doğum kontrol ilacı ve antibiyotik kullanmak hastalığa sebep olabilmektedir” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.