Tüp mide ameliyatı yüzde 95 oranında olumlu sonuç gösteriyor
ACIPAYAMDüzenli diyet ve hareketli bir yaşamla ideal kilosuna ulaşmayı başaramayan obezite hastaları için önerilen tüp mide ameliyatı hakkında merak edilen sorulara yanıt veren Op. Dr. Nazmi Yaşar Sayım, “Kilo verme girişiminde bulunmuş ancak hepsinde başarısızlığa uğramış bireyler, bu cerrahiye adaydırlar. Tüp mide ameliyatı yüzde 95 oranında olumlu sonuç gösteriyor” dedi.
Tüp mide ameliyatlarını kimisi 'kolay zayıflatan' bir yöntem olarak tercih ederken, kimisi de 'yüksek ölüm riski' olan bir operasyon gibi görmesi nedeniyle uzak duruyor. Tüp mide ameliyatıyla ilgili merak edilenler hakkında konuşan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi genel cerrahi, obezite ve metabolik cerrahi uzmanı Op. Dr. Nazmi Yaşar Sayım, tüp mide ameliyatının (obezite cerrahisi) son yılların en etkili tedavi yöntemleri arasında sayıldığını anlattı. Op. Dr. Nazmi Yaşar Sayım, günümüzde her geçen gün büyüyen bir problem olarak karşımıza çıkan obezitenin, önlenebilir ölümler arasında sigaradan sonra ikincisi sırayı aldığına da dikkat çekti. Op. Dr. Sayım, “Obezite çağımızın en önemli sağlık problemlerinden biridir. Bugün biliyoruz ki obezite önlenebilir ölümler arasında sigaradan sonra ikincisi sırayı almaktadır. Bugün geldiğimiz noktada obezite cerrahisi obezitenin önlenmesi için altın standart bir yöntemdir. Obezite cerrahisinde ortalama 3-4 tane kullanılan cerrahi teknik vardır. Biz de kendi kliniğimizde halk arasında tüp mide olarak bilinen ameliyatı daha sıklıkla yapmaktayız. Bunun en önemli nedenleri ise kısa sürmesi, risklerinin düşük olması ve orta ile uzun vadede yan etkisi olmadığı gibi etkin bir ameliyattır” dedi.
“Ameliyat sonrası kilo verme 1 yıl sürer, ilk aylar daha hızlı ve sonrasında ise daha yavaş olur”
Tüp mide ameliyatlarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de en fazla tercih edilen obezite cerrahisi olduğunu dile getiren Op. Dr. Sayım, ameliyatın büyük ölçüde olumlu sonuçlandığını söyledi. Dr. Sayım, “Obezite cerrahisi vücut kitle endeksi 40 üzerinde olan bireylere uygulanmaktadır. Son yapılan çalışmalar göstermiştir ki vücut kitle endeksi 30 ile 35 arasında olup da 10 yılı aşkındır diyabeti olan yahut alternatif yöntemle kilo verme girişiminde bulunmuş ancak hepsinde başarısızlığa uğramış bireyler bu cerrahiye adaydırlar. Bu ameliyat yüzde 95 oranında olumlu sonuç gösterir. Ortalama hastalarımızı hastanede 3 gün misafir ediyoruz. Beslenme düzenlerinde ise; ilk iki hafta sıvı gıda, 2 ila 5. haftalar arasında sıvı ve püre gıda, ardından ise katı gıdaya geçilir. Ameliyat sonrası kilo verme durumu 1 yıl sürer, ilk aylar daha hızlı ve sonrasında ise daha yavaş olur. 100 kilo ile ameliyat girmiş biri bir yıl içerisinde ortalama 40 kilo verir” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.