© Haber Acıpayam 2022

Uluslararası Tiyatro Festivali heyecanı sürüyor

Festival kapalı gişe devam ediyorDenizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 35.'sini düzenlediği Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürerken, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyunlar kapalı gişe sahneleniyor. Birbirinden keyifli oyunlara ev sahipliği yapan tiyatro şöleni10 Haziran’da sona erecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 1984 yılında başlattığı, bu yıl ise 35.’sini düzenlediği Denizli Büyükşehir BelediyesiUluslararası Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Türkiye ile birlikte Kosova, Kırgızistan, Moldova ve Gürcistan'dan olmak üzere toplam 17 tiyatro grubu Denizli’de tiyatro severler ile buluşmaya devam ediyor.  Kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahneye taşınan oyunlar yoğun ilgi çekiyor. Denizli merkezin yanında Kocaeli Sırf Tiyatro Grubunun “Ferhat ile Juliet” adlı oyunu Çivril’de, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu “ Radyo-yu Hümayun” adlı oyunu Sarayköy’de seyircilerle buluştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilk kez festivalde görücüye çıkardığı “Güzel ve Çirkin Müzikali” ise başta seyircilerden ve festivale katılım sağlayan herkesten tam not aldı.

 

Festival 10 Haziran’da sona erecek

 

10 Haziran 2023 Cumartesi günü Tarsus Şehir Tiyatroları’nın “Çirkin” adlı oyunu ile perdelerini kapatacak festivaldeki oyunlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyona https://tiyatro.denizli.bel.tr/e-bilet veBüyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gişesinden ulaşabiliyor.

 

FESTİVAL PROGRAMI

8 Haziran 2023Perşembe

 

Gürcistan Heydar Aliyev TbilisiState Professional Azerbaijani Drama Theatre-

“Morphine”

Saat: 15.00

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu

 

Kırgızistan StateYouthTheatre- "UchurMotherDeer"

Saat: 20.30

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi – Fatma Yıldız Salonu

 

9 Haziran 2023Cuma

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu - “Kafkas Tebeşir Dairesi”

Saat: 20.30

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi – Fatma Yıldız Salonu

 

10 Haziran 2022 Cumartesi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

“BernardaAlba’nın Evi”

Saat: 15.00

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu

 

Tarsus Şehir Tiyatroları - “Çirkin”

Saat: 20.30

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi – Fatma Yıldız Salonu

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER