© Haber Acıpayam 2022

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel PAÜ’de anıldı

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46. yılında şiirleri, türküleri ve yaşam öyküsü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi tarafından anıldı.

 Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46. yılında şiirleri, türküleri ve yaşam öyküsü ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi tarafından anıldı. 
Âşık Veysel’e ait şiir ve türkülerin seslendirildiği anma etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Av. Reşat Göcen, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Danışmanı ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan, PAÜ Engelsiz Yarınlar Topluluğu Başkanı İskender Miran, Denizli Sanat Topluluğu Başkanı Aydın Uçar, Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte çok sayıda Âşık Veysel dostu katıldı. 

Aşık Veysel’in eserleri büyük ilgi gördü 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinliğin sunumunu, Altı Nokta Körler Derneği üyelerinden Pınar Göcen ve PAÜ öğrencisi Osman Çakır gerçekleştirdi. Duyma engelli izleyenlerin de unutulmadığı etkinlikte işaret dili çevirisini ise PAÜ öğrencisi Cemre Selçuk yaptı. 
Yoğun ilgi gören etkinlikte Âşık Veysel’in Dostlar Beni Hatırlasın gibi dillere destan olmuş türkülerinden ve şiirlerinden seçme eserleri Altınokta Körler Derneğinden ve PAÜ’lü öğrencilerden Ezgi Yalçın, Salih Erkan, Tuncay Sakman, Muzaffer Eskin, Azmi Ermiş, Tuğçe Ustacı, Baran Yüksekkaya, Menekşe Honluk, Havva İlal seslendirdi. 
Programın sonunda, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen teşekkür belgesi takdim edildi. 

İlginizi Çekebilir

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

TÜM HABERLER