Üreticiler, Büyükşehir ile kazanmaya devam ediyor
ACIPAYAM14 ilçede 240 bin zeytin fidanı toprakla buluşacak Başkan Zolan, “Zeytin üretiminde öncelikli hedef Türkiye’de ilk 10”Denizli Büyükşehir Belediyesi, atıl tarım alanlarında zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılmasıamacıyla geçen yıl başlattığı zeytin fidanı hibe projesini sürdürüyor. Bu yıl 14 ilçede 240 bin zeytin fidanının toprakla buluşacağını kaydeden Başkan Zolan, zeytin üretiminde öncelikli hedeflerinin Türkiye’de ilk 10’a girmek olduğunu açıkladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, atıl tarım alanlarında zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla 2023’te başladığı hibe projesine devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirdiği proje ile üreticilere 2024 yılında 14 ilçede 240 bin zeytin fidanı hibe edecek. Proje ile ilk zeytin fidanı dağıtım töreni Kale ilçesinde yapıldı. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, AK Parti Kale İlçe Başkanı Yusuf Ercanlı, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, davetliler, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin çok değerli olduğunu ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar her zaman sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim asıl işimiz olmasa da, üretime, çiftçiye verdiğimiz değerden dolayı bu konuda desteklerimizi sürdürdük.Bugüne kadar 50 kalemin üzerinde verdiğimiz destek projeleriyle yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz” diye konuştu.
Hedef ilk 10
Pandemi sürecinde ve Ukrayna-Rusya Savaşı’nda gıdanın ve tarımsal üretimin hayati derecede önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Başkan Zolan, “Çiftçimiz daha kaliteli ve daha çok üretmeli ki daha çok kazansın.Bu yıl Kale ilçemizde 45 bin, 14 ilçemizde ise toplamda 240 bin zeytin fidanını toprakla buluşturacağız inşallah. Buradan elde edilen ürünler hem çiftçimize ekonomik anlamda çok büyük katkı sağlayacak, hem de sağlığımıza ve çevreye katkı sağlamış olacak” ifadelerini kullandı. Zeytin üretiminde öncü olan illerden olmak istediklerini vurgulayan Başkan Zolan “Denizli’miz zeytin üretiminde Türkiye’de 13. sırada bulunuyor. İnşallah zeytin üretiminde öncelikli hedefimiz ilk 10'a girmek. Önümüzdeki birkaç ili geçtiğimizde ilk 10'a gireceğiz. Sonra tekrar beraber bir araya geleceğiz ve hedeflerimizi güncelleyeceğiz” dedi.
“Daha çok hayallerimiz var”
Tohum desteğinden ceviz üretimine, hayvancılık desteklerinden zararlılarla mücadeleye uzanan 50’yi aşkın kalemde verdikleri desteği anlatan Başkan Zolan
şunları kaydetti: “Yaptığımız işlerin hepsi gerçek. Şov yapmak için değil, hava atmak için değil, yapıyormuş gibi değil, sizlerin yanında samimi bir şekilde olmak için bugüne kadar çalıştık. Allah'ın izni ile sizlerin desteğiyle bu hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. Allah hepimizin yolunu açık etsin. Biz el ele, gönül gönüle güzel işlerin altına imza atıyoruz. Bu geçtiğimiz 5 yıl pandemi, savaşlar, ekonomik dalgalanmalarda yine elimizden geleni yaptık. Ama önümüzde daha çok hayallerimiz var. Kale için hedeflerimiz var. Allah’ım bunları birlikte yapmayı nasip etsin.”
Üretici Büyükşehir ile gülümsüyor
Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise, Denizli’de zeytin üretim merkezinin Kale olduğunu, Başkan Zolan’a zeytin üreticileriyle ilgili talepte bulunduğunda Büyükşehir Belediyesinin derhal çalışma başlattığını ifade ederek, emeklerinden dolayı Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Çınar ise, Bakanlığın ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla üreticilere yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Zolan’a teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler çiftçilere zeytin fidanlarını verdi. Başkan Zolan daha sonra Kale ilçesinde esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Kale Ziraat Odası, Kale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni de ziyaret eden Başkan Zolan, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti, gösterdikleri sıcak karşılamadan dolayı hemşehrilerine teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.