© Haber Acıpayam 2022

Uyuşturucu ile mücadelede 740 vatandaş bilgilendirildi

 Denizli’de “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele” günü kapsamında 25 Haziran 2021 tarihinde 740 vatandaşa bilgilendirilmede bulunuldu.

25 Haziran 2021 tarihinde “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele” günü sebebiyle, Denizli’de Candoğan Parkı önünde düzenlenen ‘Narko-Nokta’ projesi faaliyetleri kapsamında; toplam 740 vatandaşa bilgilendirme yapıldı. Dağıtılan broşürlerde; “Uyuşturucusuz Toplum Hepimizin Eseri Olacaktır”, “Hiçbir Aile Çocuğuna Uyuşturucu Bağımlılığını Yakıştırmaz” diyerek, “Uyuşturucu Madde Nedir?”, “Madde Bağımlılığı Nedir?”, “Uyuşturucuya Başlama Nedenleri, “Bağımlılık döngüsü” konuları ile çocuklar ve gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımını engellemek-önlemek amacıyla bilgilendirmeler yapıldı. Bağımlı olunmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahalenin hayat kurtardığı, uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması, uyuşturucu maddelerin topluma verdiği zararlar, uyuşturucu madde çeşitleri, belirtileri ve buna karşı alınacak önlemler, bağımlı şahısların topluma kazandırılması, ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçileceği konusu yer aldı. “UYUMA ihbar programı” hakkında, bilgilendirme yapılarak, broşür dağıtımı yapıldı.
Devam eden süreçte ailelere, okullarda görev yapmakta olan idareci ve öğretmenlere, diğer kurum ve kuruluş personellerine, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, 2020 yılından itibaren “Narko-Nokta” bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 4 bin 645 vatandaşa, “Narko-Rehber” bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 1538 i anne ve anne adayı olmak üzere toplam 3 bin 024 kişiye, bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı. Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimize devam edileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

TÜM HABERLER