Üzüm bağına düşen pelikana sahip çıktılar
ACIPAYAMDenizli’nin Çal ilçesinde üzüm bağına düşerek mahsur kalan pelikan, vatandaş tarafından kurtarılarak yapılan tedavisinin ardından ekiplere teslim edildi.
Çal İlçesi, Yukarıseyit Mahallesinde bulunan üzüm bağına düşen pelikan, burada takıldığı yerden kurtulmaya çalışsa da başarılı olamadı. O esnada bağın yanından geçen ve aracı ile Çal’a doğru giden İbrahim Kayış isimli vatandaş pelikanı çırpınırken gördü. Aç ve donmak üzere olan pelikanı tuttuğu gibi kucaklayan Kayış, onu aracına aldı. Hızlıca veterinerin yolunu tutan Kayış, pelikanı sağlık kontrolünden geçirtti.
Burada yapılan kontrolün ardından sağlık durumunun iyi ve aç olduğu belirlenen pelikan, ardından Kayış tarafından eve götürüldü. Burada balık ile doyurulan pelikan, ekipler tarafından köy meydanından alınarak doğal yaşam alanına bırakılmak üzere götürüldü. Pelikanı köy meydanında gören vatandaşlar ise telefonlara sarıldı.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu
Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.