Üzümler branda örtülerle koruma altına alındı
ACIPAYAMDenizli Buldan’ın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümleri, değişken iklim şartlarına karşı dayanması için beyaz örtülerle kaplandı.
Değişken hava şartları nedeniyle yüzlerce kilo çöp olan çekirdeksiz üzüm için üreticiler ilginç bir koruma yöntemi geliştirdi. Bağlar üstüne beyaz branda örtü seren üretici, bu sayede hem aşırı sıcaklarda güneşten hem de yağmurdan mahsulü korudu. Denizli’nin Buldan ilçesi Yenicekent Mahallesi’nde üzüm yetiştiriciliği yapan çiftçi Süleyman Çizmeci, Yenicekent bölgesinde 38 bin dekar çekirdeksiz Sultaniye üzüm üretimi yapıldığını belirterek, “Örtü altına alınan 6 bin dekarlık alan üzüm bağı vardır. Bunu yapmamızdaki sebep doğal afetlerden, yağmurdan, doludan ürünlerimizi korumak içindir. Bu şekilde üzümümüzü daha sağlıklı şekilde pazara sunabiliyoruz. 38 bin dekarlık alanda yaklaşık 100 bin ton üzüm üretilmektedir. Üretimin yüzde altmışı dış ülkelere ihraç edilmektedir. Geri kalanı iç piyasada tüketilmektedir. Örtü altına almak suretiyle üzümün sezon sonuna kadar dayanmasını sağlıyoruz. Bu yıl Mart ayının yirmi birinde yaşanılan soğuklar ile Nisan ve Mayıs aylarında yağışların fazla olması sebebiyle mildiyö hastalığının sonucunda büyük oranda rekolte kaybı görüldü. Önceki yıllara göre üzümde verim kaybı yaşandı. Çiftçimizin en büyük sıkıntısı zirai ilaçların pahalı olmasıdır. Gelirimizin büyük bir kısmı bağlarda görülen hastalıklara karşı kullandığımız ilaçlara gitmektedir” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.