© Haber Acıpayam 2022

Yangının yaralarını Büyükşehir sardı

Denizli'de ihtiyaç sahipleri ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü görevini yürütmek için 14 Şubat 2006 Sevgililer Günü'nde hayata geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, yangında evleri kullanılamaz hale gelen Derer Ailesine umut oldu. Bir süre önce meydana gelen talihsiz olayda Çameli İlçesi Cevizli Mahallesi'nde ikamet eden Zübeyde Derer’in (80) evinde sobadan dolayı yangın çıktı. Tüm eşyaların küle döndüğü yangından kurtulan Zübeyde Derer, engelli oğlu Hüseyin Derer ve engelli torunu Hamza Derer ile beraber kış günü sokakta kaldı. Yangını kısa sürede söndüren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın durumu haber vermesi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli evsiz kalan aileye sahip çıktı. Tadilat yapılan evin temizliğini Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Merkezi gerçekleştirirken, tüm eşyalar Büyükşehir Sevgi Eli tarafından yenilendi. Aileye ayrıca maddi destek sağlanırken, eşyaların yerleştirilmesine Çameli Belediyesi de yardım etti.

 

Hayırseverlere teşekkür

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ve Evde Bakım ve Sağlık Merkezi Sorumlusu Şükran Atmaz eşyaları yenilenen aileyi ziyaret ederek anahtarlarını teslim etti. Aileye Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın selamını ve geçmiş olsun dileklerini ileten Akbulut, Sevgi Eli’ne destek veren hayırseverlere teşekkür ederek Derer Ailesine yeni yuvalarının hayırlı olmasını temenni etti.

 

"Başkanımız Osman Zolan, bize sahip çıktı"

 

Talihsiz olayı anlatan Zübeyde Derer’in diğer oğlu Yaşar Derer ise, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Buraları çok ücra, ama hizmet konusunda göz ardı edilmeyen bir yer. Olay anından itibaren benimle iletişime geçtiler. Büyükşehir Belediyemiz, Sevgi Eli ve Evde Bakım bütün imkânlarını seferber etti. Yangından sonra evin hali perişandı ve kullanılacak durumda değildi. Denizli merkezde ne hizmet alınıyorsa aynısını Çameli Cevizli’de aldım. Allah razı olsun" dedi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER