Yollar buz pistine dönünce vatandaş traktörle sörf yaptı
ACIPAYAMDenizli’nin Çivril ilçesinde yoğun kar yağışının ardından sokakların buz pistine dönmesini fırsat bilenler, traktörün arkasına bağladıkları brandayla sörf yaptı. Kucağındaki köpekle tarihi köprü yanındaki höyükten kayanlar, kartopu oynayarak karın tadını çıkardı.
Hafta başından bu yanana yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgasının etkisinde bulunan Denizli'de, yıllar sonra kent merkezlerinde de 15 santimetreye aşan kar birikmesi vatandaş için eğlence kaynağı oldu. Çal ilçesinden sonra Çivril ilçesinde de traktörle kayak yapanlar kameralara takıldı. Kucaklarındaki köpekleriyle saatlerce traktörün arkasına bağladıkları branda ile kayak yapan Sareselli Mahalle sakinleri, mahallenin yaklaşık 2 kilometre dışında bulunan ve halk arasında 'Büyük höyük' ismiyle bilinen mevkiden naylon poşetlerle kaydı.
Hava sıcaklığının gündüz saatlerinde eksi 6 derecelere kadar düştüğü mahallede, aşırı soğuklar kar eğlencesine engel olamadı. Kayak yapan ve kartopu oynayanlar, uzun zamandır özlemini çektikleri karın tadını çıkarttı.
Yaktıkları ateşte bol bol ısınarak karın tadını çıkarttıklarını anlatan mahalle sakinlerinden Özer Çetinkaya, "Burası Çivril ilçesinin Seraselli mahallesi. Burası mahalleye iki kilometre uzaklıktadır. Tabi çocuklar karda kaymak istedi. Burası ova yüksek yer bulmak zor oluyor. Burada kaymak daha güzel. Çocukların neşesi şu anda yerinde. Kar yağışından dolayı çok mutluyuz. Bu kar yağışını çocuklar için eğlenceye dönüştürdük" dedi.
Höyükten kayan mahalle sakinleri, akşam saatlerine kadar kar topu oynadı yağan karın tadını soğuk havaya rağmen çıkardı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu
Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.
Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti
Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.
Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı
Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.