© Haber Acıpayam 2022

Yüksek sıcaklık üzümde kaliteyi arttırdı, verimi düşürdü

Denizli’de hava sıcaklıkları yaz mevsiminde normalin üzerinde seyretmesi nedeniyle çekirdeksiz sultaniye üzümünde kalite artarken, verimde düşüş yaşandı.

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen, aroma, tat ve kokusuyla rağbet gören çekirdeksiz sultaniye üzümünde hasat sona geliniyor. Bağlardan toplanan üzümlerin bir kısmı iç ve dış pazarda satışa sunulurken, bir kısmı ise sergilerde kurutuluyor. Bölgede üzüm üreticiliği yapan Yusuf Ongan, geçtiğimiz yıllara oranla rekolte kaybı yaşadıklarını aktardı. İklim değişikliği neticesinde üzüm üretimi için gerekli olan yağışların görülmediğini belirten Yusuf Ongan “Bununla birlikte aşırı sıcaklarda yaşandı. Sulama suyunda azalmalar oldu. Rekolte bu yıl az ama kalite çok yüksek. Sergiye serdiğimiz üzüm on ila on iki günde kuruyor. Dokuz numara kuru üzüm elde edeceğimizi tahmin ediyorum. Kendim ve ailemle birlikte bağımızdan kestiğimiz üzümleri özel ölçümler yaparak hazırladığımız patoz ve yağ karışımına bandırarak babamızdan, büyüklerimizden gördüğümüz şekilde yıllardan beri kullandığımız beton sergilerde kurutuyoruz. Kuruttuğumuz üzümleri TARİŞ’e ve diğer alıcılara satışını gerçekleştiriyoruz. Allah bereket versin, üreticimizin yüzü gülsün inşallah” dedi.

İlginizi Çekebilir

Acıpayam KETEM hizmete açıldı

Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.

Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş

Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.

Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde üç çocuğunu okula götürmek için arabasına bineceği sırada silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü, bacaklarından yaralandı. Çocukların gözü önünde müdürü vuran saldırgan, o anları kayda aldırdı.

Gece kaza yapan iki gencin cenazesi sabah bulundu

Denizli’de gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Kaza yapan gençlerin cansız bedenleri sabah saatlerinde bulundu.

Çekirdeksiz üzümler koruma altında

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.

Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.

TÜM HABERLER