© Haber Acıpayam 2022

Yusuf Kaplan Denizlililerle buluştu

Cumhuriyet’in 100. yılında Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarının konuğu ünlü düşünür, gazeteci-yazar akademisyen Yusuf Kaplan oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında birbirinden özeletkinliklere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ile Kültür Buluşmalarında ünlü düşünür, gazeteci-yazar akademisyen Yusuf Kaplan’ı Denizlililerle buluşturdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap Fuarı’nda düzenlediği imza gününde okurlarının kitaplarını imzalayan Kaplan, akşam programında ise “Değişen Dünyada Türkiye'nin Rolü” konulu söyleşide sevenlerine seslendi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, dünya tarihinin oluşumunda Osmanlı Devletinin çok önemli rol oynadığını belirterek, “Osmanlı coğrafyasında, Osmanlı’nın hinterlandında 40 küsur devlet var. Yani 77-78 devletin tarihini, ülkenin tarihini ancak Osmanlı tarihini bilirseniz öğrenirsiniz. Ben de Halil İnalcık’ın bu cümlesine nazire yaparak diyorum ki, Osmanlı tarihi bilinmeden dünya tarihi yapılamaz” ifadelerini kullandı.

 

“Şikayet etme bir hikaye inşa et”

 

En iyi Müslüman’ın İslam’ı en iyi şekilde yaşayan kişi olduğunu vurgulayan Kaplan, şöyle konuştu: “En iyi Müslüman kendine çeki düzen veren, kendisiyle uğraşan kişidir, başkasıyla değil. Biz kendimizle uğraşalım inanın her şey düzelir. Ancak biz kendimizle uğraşmıyoruz, hep başkasıyla uğraşıyoruz. O yüzden Medeniyet Tasavvuru Okulunun mottosu ne biliyor musunuz? Muhteşem. ‘Şikayet etme bir hikaye inşa et.” Başkan Zolan ise, “Çağımızın önemli düşünürlerinden yazar Yusuf Kaplan hocamızı Büyükşehirle Kültür Buluşmaları programımızda ağırladık.Ezber bozan düşünceleri ve bilgeliğiyle bizlere ilham veren kıymetli hocamıza çok teşekkür ederiz” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Zolan, günün anısına Kaplan’a üzerinde Denizli Horozu bulunan bir kaide hediye etti.

İlginizi Çekebilir

Yol yerine kaldırımı kullanınca cezadan kurtulamadı

Denizli’de, akan trafikte karayolu yerine yaya kaldırımı kullanarak trafiği ve yayalara vatandaşlara tehlikeye atan sürücüye toplamda 5 bin lira para cezası uygulandı.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER