© Haber Acıpayam 2022

35. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

35. buluşmada 400 tiyatro oyuncusu Denizlililerle buluşacakDenizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 35.'sini düzenleyeceği Uluslararası Tiyatro Festivali, başlıyor. 5’i yurtdışından olmak üzere toplam 17 tiyatro grubunun katılacağı festivalin korteji 2 Haziran Cuma günü saat 17.00'de yapılacak. Denizlililerin tiyatroya doyacağı festivalde toplam 400 tiyatro oyuncusu 17 eseri sahneye koyacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 35.’sini düzenleyeceği Uluslararası Tiyatro Festivali 2 Haziran-10 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Tiyatronun başkenti Denizli’de düzenlenecek festivale bu yıl 5’i yurtdışından olmak üzere toplamda 17 tiyatro grubu katılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi 35. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin korteji ise 2 Haziran Cuma günü saat 17.00'de Denizli Valiliği önünden başlayarak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulacak. Burada çelenk sunma töreni, açılış konuşmaları ve sokak gösterileri yapılacak festivalde 400 dolayında tiyatro oyuncusu sahne alacak, 17 gözlemci sanatçı festivali yakından takip edecek. Denizlililerin tiyatroya doyacağı festival kapsamında 17 tiyatro grubu toplamda 20 oyunu sahneye koyacak.

 

Rezervasyon ve e-bilet için: https://tiyatro.denizli.bel.tr/e-bilet

 

Yurt içi ve yurtdışından gelecek gruplar sadece Denizli merkezde değil, ilçelerde de boy gösterecek. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek eserlerin yanı sıra, Sarayköy ve Çivril’de de 2 farklı oyun tiyatroseverlerle buluşacak. Tiyatroseverler festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye https://tiyatro.denizli.bel.tr/e-bilet ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu ile Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi gişelerinden ulaşabilecek. Festivalin açılış oyunu ise 2 Haziran 2023 Cuma günü saat 20.30'da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nca sahnelenecek "Vişne Bahçesi" adlı eser olacak. 

 

TİYATRONUN BAŞKENTİ DENİZLİ

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1984 yılında başlayan dev organizasyonun Denizli ile artık özdeşleştiğini ve tiyatronun başkenti Denizli tanımına yakışan bir festival olduğunu vurguladı. Bugüne dek Denizli’nin kültür ve sanat hayatına yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Zolan, "Ulusal ve uluslararası anlamda çok önemli bir yere sahip olan bu özel organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Tiyatro Festivali ile bir kez daha şehrimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi tiyatroya, sanata doyacak. Festivalimiz hayırlı olsun. Tüm hemşehrilerimi bu güzel oyunları izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı

Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER