4 ayda 40 kilo verdi, hayata tekrar tutundu
ACIPAYAMDenizli’de 15 yıldır obeziteyle mücadele eden genç kadın tüp mide ameliyatı ile 4 ayda 40 kilo verdi. 39 yaşındaki Çiğdem Oktay’ın yeni halini gören yakınları onu tanımakta güçlük çekiyor.
Denizli’de yaşayan 39 yaşındaki Çiğdem Oktay, 105 kiloya ulaşınca çareyi doktorun kapısını çalmakta buldu. 15 yıldır kilolarıyla mücadele eden Oktay, diyet ve spor ile mücadelesinde başarılı olamayınca Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü, Obezite ve Metabolizma Cerrahisinde görev yapan Op. Dr. Özgür Kaya ile görüştü. Yapılan kontrollerin ardından Çiğdem Oktay için ‘Laparoskopik Sleeve Gastrektomi’ (kapalı tüp mide ameliyatı) kararı verildi. Ameliyatı gerçekleşen Çiğdem Oktay, 105 kilodan 65 kiloya düşerek 4 ay içerisinde 40 kilo verdi. Genç kadının zayıflayınca ilk işi, elbise dolabını yenilemek oldu.
“Kilom yüzünden evden çıkmak istemiyordum”
Ameliyat öncesi yaşadıklarını anlatan Çiğdem Oktay, “Fotoğraf çekilemiyordum, kalabalık ortamlara çıkmak istemiyordum, eve gidip uyuyordum. Son zamanlarda giydiklerimi beğenmiyordum, kilolarım yüzünden herkes bana bakıyor gibi geliyordu. Sürekli diyetlere giriyordum ama zayıflayamıyordum. Bedenime göre kıyafet bulmakta zorlanıyordum “ dedi.
“Keşke yıllar önce bu ameliyatı olsaydım”
Ameliyat sonrası yaşadıklarını da değinen Oktay, “Şimdiki halimi görenler çok şaşırıyor. Uzun bir zaman sonra beni görenler ‘O sen misin?’ diyorlar. Ameliyat olmak hem sağlığım hem de sosyal hayatımın düzene girmesi açısından verdiğim en iyi karardı. Özellikle doktorum Op. Dr. Özgür Kaya bu süreçte bana çok büyük destek oldu ameliyat sonrası söylediği her şeye harfi harfine uydum. Sağlıklı beslenmeyi ve spor yapmayı hiç ihmal etmedim. Hayatının değiştiğini ifade eden Oktay, “4 ayda 40 kilo verdim. Hiçbir sıkıntı çekmedim. Keşke bu ameliyatı yıllar önce olsaydım” şeklinde konuştu.
“Hastamız tüm gıdaları yiyebilecek durumda”
Ameliyatı ve yaşanan süreci anlatan Op. Dr. Özgür Kaya ise “Çiğdem hanım yaptığı diyetler ve sporlar ile kilo veremedi. Vücut kitle endeksi de yüksek olduğu için hastamıza laparoskopik tüp mide ameliyatı yapmaya karar verdik. 4 ay önce bu operasyonu gerçekleştirdik. Beslenmesi gayet iyi. Her türlü gıdayı yiyebilecek durumda. Spor yapmaya da devam ediyor. Beslenme kontrollerini, vitamin ve mineral değerlerini sürekli kontrol ediyoruz. Kendisini mutlu görmek bizi de mutlu ediyor” dedi.
İlginizi Çekebilir
Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde üç çocuğunu okula götürmek için arabasına bineceği sırada silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü, bacaklarından yaralandı. Çocukların gözü önünde müdürü vuran saldırgan, o anları kayda aldırdı.
Gece kaza yapan iki gencin cenazesi sabah bulundu
Denizli’de gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Kaza yapan gençlerin cansız bedenleri sabah saatlerinde bulundu.
Çekirdeksiz üzümler koruma altında
Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.
Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.
7 yıl sonra yine kayboldu
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen kişi için ailesi kayıp başvurusu yaptı. Belediyeden emekli olan şahsın, 7 yıl öncede kaybolup 3 gün sonra bulunduğu belirlendi.
Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 2 Ekim Perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine geri dönmeyen 12 yaşındaki Efna Akgül'den 6 gündür haber alınamıyor.