7 asırlık Hançalar Köprüsü’nün restorasyonu için ilk adım atıldı
ACIPAYAMDenizli’nin Çal ilçesindeki tarihi yıllarca defineciler tarafından hedef haline gelen Tozlukara ve Hançalar köprülerinin restorasyonu bu ay içinde başlıyor.
Dayılar Mahallesi yakınındaki Tozlukara Köprüsü, yıllardır defineciler tarafından kazıla kazıla talan edilmişti. Roma dönemine ait 55 metre uzunluğunda 3 metre genişliğindeki 2 kemerli antik köprü ile Hançalar Deresi’ndeki 7 asırlık tarihi Hançalar Köprüsü’nün restorasyon çalışması için ilk adım atıldı. Şantiyenin bu hafta içinde kurulması ve 25 personel ile restorasyon çalışmaları başlaması bekleniyor.
“Bu köprüler tarihimize ışık tutuyor”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Tozlukara ve Hançalar köprülerinin restorasyonu için yetkili mercilerle 6 yıl boyunca defalarca dosya sunduklarını, bire bir ziyaretler de bulunduklarını söyleyerek, “Köprülerin restorasyonu için çok çabaladık. Geçen yıl ihale yapıldı, işi hep takip ettik. Sonunda ihaleyi alan firma Çal’a geldi. Bu köprüler Çal’ın en önemli tarihi ve kültürel değerleri arasında bulunuyor. Tarihimize ışık tutan köprülerin restorasyonu için emek verenlere, bizlere destek veren milletvekilleri, yetkili bürokratlara Çal halkı adına teşekkür ediyorum. Devletimiz, ihaleyi alan firmaya 20 milyon 320 bin TL ödeme yapacak” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.