7 asırlık Hançalar Köprüsü’nün restorasyonu için ilk adım atıldı
ACIPAYAMDenizli’nin Çal ilçesindeki tarihi yıllarca defineciler tarafından hedef haline gelen Tozlukara ve Hançalar köprülerinin restorasyonu bu ay içinde başlıyor.
Dayılar Mahallesi yakınındaki Tozlukara Köprüsü, yıllardır defineciler tarafından kazıla kazıla talan edilmişti. Roma dönemine ait 55 metre uzunluğunda 3 metre genişliğindeki 2 kemerli antik köprü ile Hançalar Deresi’ndeki 7 asırlık tarihi Hançalar Köprüsü’nün restorasyon çalışması için ilk adım atıldı. Şantiyenin bu hafta içinde kurulması ve 25 personel ile restorasyon çalışmaları başlaması bekleniyor.
“Bu köprüler tarihimize ışık tutuyor”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Tozlukara ve Hançalar köprülerinin restorasyonu için yetkili mercilerle 6 yıl boyunca defalarca dosya sunduklarını, bire bir ziyaretler de bulunduklarını söyleyerek, “Köprülerin restorasyonu için çok çabaladık. Geçen yıl ihale yapıldı, işi hep takip ettik. Sonunda ihaleyi alan firma Çal’a geldi. Bu köprüler Çal’ın en önemli tarihi ve kültürel değerleri arasında bulunuyor. Tarihimize ışık tutan köprülerin restorasyonu için emek verenlere, bizlere destek veren milletvekilleri, yetkili bürokratlara Çal halkı adına teşekkür ediyorum. Devletimiz, ihaleyi alan firmaya 20 milyon 320 bin TL ödeme yapacak” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.