“92 yıllık onur”
ACIPAYAMTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli’ye gerçekleştirdiği ziyaretin 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "4 Şubat 1931’de Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizli’mizeteşrif ederek kentimizi onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bu tarihi ziyaret Denizli’miz için çok önemli ve kıymetlidir. Ecdadımız gibi bizler de 92 yıllık onuru, gururu ve heyecanı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Denizli’ninKurtuluş Savaşı’nda Ata’sının yanında sapasağlam durduğunu hatırlatan Başkan Osman Zolan, "Tarihin her döneminde bağımsızlığı için kanının son damlasına kadar mücadele eden vatansever ecdadımız, Milli Mücadele döneminde de bu ruhla savaşarak Denizli’mize düşman postalı sokmamıştır” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türk’e ev, bark olan her yer; sağlığın, temizliğin, modern kültürün örneği olacaktır" sözüne vurgu yapan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Dün, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefine varmak için gayret eden şehrimiz bugün çok şükür dünyada parmakla gösterilen bir kent haline gelmiştir. O’nun açtığı bu ulvi yolda Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya, şehrimizi parmakla gösterilen kentler arasında tutmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."
İlginizi Çekebilir
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.
Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.
Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.
Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti
Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.