“92 yıllık onur”
ACIPAYAMTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli’ye gerçekleştirdiği ziyaretin 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "4 Şubat 1931’de Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizli’mizeteşrif ederek kentimizi onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Bu tarihi ziyaret Denizli’miz için çok önemli ve kıymetlidir. Ecdadımız gibi bizler de 92 yıllık onuru, gururu ve heyecanı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Denizli’ninKurtuluş Savaşı’nda Ata’sının yanında sapasağlam durduğunu hatırlatan Başkan Osman Zolan, "Tarihin her döneminde bağımsızlığı için kanının son damlasına kadar mücadele eden vatansever ecdadımız, Milli Mücadele döneminde de bu ruhla savaşarak Denizli’mize düşman postalı sokmamıştır” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Türk’e ev, bark olan her yer; sağlığın, temizliğin, modern kültürün örneği olacaktır" sözüne vurgu yapan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Dün, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefine varmak için gayret eden şehrimiz bugün çok şükür dünyada parmakla gösterilen bir kent haline gelmiştir. O’nun açtığı bu ulvi yolda Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya, şehrimizi parmakla gösterilen kentler arasında tutmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir otobüsleri sınav günü ücretsiz olacak
Denizli Büyükşehir Belediye otobüsleri, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek olan öğrencilere ücretsiz olacak.
Denizli’deki 8 kişinin öldüğü otobüsten geriye sadece demir yığını kaldı
Denizli-Aydın Otoyolu Sarayköy ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı yolcu otobüsü kazasında adeta can pazarı yaşanırken, yangın sonrası küle dönen otobüsten geriye sadece demir iskeleti kaldı.
Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.
Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.