© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM ANADOLU LİSESİ'NDEN ÖRNEK PROJE

Kendi girişimleri ve çabalarıyla topladıkları kitapları, kütüphanesi olmayan köy okullarına götürüp kütüphane oluşturdular.


 Faaliyet kapsamında Çarşamba günü Dodurga Şeref TAY Ortaokuluna gezi düzenleyen Acıpayam Anadolu Lisesi öğrencileri beraberlerinde 1239 kitap götürüp, bu okulda bir kütüphane oluşturdular.

Kitap teslim törenine Belediye Başkanımız Dr. Hulusi ŞEVKAN, Acıpayam Milli Eğitim Müdürü Raşit DUYSAK, Anadolu Lisesi Müdürü Talat TOKYAY, Müdür Yardımcısı İbrahim ZEREN, Dodurga Belediye Başkan Yardımcısı ve Dodurga Ortaokulu idareci ve öğretmenleri katıldılar.

Ayrıca Acıpayam Anadolu Lisesinden başka bir sınıf, topladıkları 1509 kitabı ertesi gün Alcı Köyü Ortaokuluna götürdü. Burada oluşturulan kütüphanenin yanı sıra, getirilen oyuncakların anaokulu öğrencilerine dağıtılması esnasında neşeli anlar yaşandı.

Minik öğrenciler heyecanla oyuncakları paylaşırken, liseli abi ve ablalarına teşekkür ettiler. Alcı İlkokulunda, kitap ve oyuncakların dışında, ihtiyacı olan 10 öğrenciye giysi ve ayakkabı da hediye edildi.

Bu faaliyetlerle ilgili olarak konuşan Acıpayam Anadolu Lisesi Müdürü Talat TOKYAY; Okulumuzda akademik eğitime verdiğimiz önem kadar sosyal faaliyetlere de büyük önem verilmekte sosyal sorumluluk yönünde projeler geliştirmeleri ve gerçekleştirmeleri konusunda öğrencilerimiz teşvik edilmektedir.

Her geçen gün yeni bir çalışma ile öğrencilerimiz fırsat verildiğinde ve onlara güvendiğimizde toplum yararına ne kadar büyük işler yapabileceklerini göstermektedirler.

Öğrencilerimiz, geçen yıl Eskiköy İlkokulunda, bu yıl Dodurga ve Alcı İlkokullarında birer kütüphane oluşturdular.

Önümüzdeki hafta da Yolçatı ilkokulunda kaymakamlığımızın desteği ile kurulan kütüphaneye 800 kitap ile katkıda bulunacaklar.

Başta Coğrafya Öğretmenimiz Yılmaz BAYKUŞ olmak üzere öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen bütün öğretmenlerimize faaliyete katılan tüm öğrencilerimize, ulaşım imkanı sağlayan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN’ a, desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürü Raşit DUYSAK’ a, katkı sağlayan esnaflarımıza teşekkürlerimi sunuyorum dedi.


İlginizi Çekebilir

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

TÜM HABERLER