© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM GÜNEŞ TARLASI HALİNE GELECEK

Acıpayam'a bağlı Yeniköy mahallesinde 6 megawatt gücünde elektrik üretim kapasitesine sahip güneş enerji santrali kurulum çalışmaları başladı.

 Acıpayam'a bağlı Yeniköy mahallesinde 6 mega watt gücünde elektrik üretim kapasitesine sahip güneş enerji santrali kurulum çalışmaları başladı.

Yeraltı kablolama işleminin tamamlandığı santralde altyapı çalışmaları hemen hemen tamamlanmış durumda. Toplamda 8 istasyondan oluşacak santralde 2 adet dağıtım merkezinin bulunacağı ve şebekeye elektrik verileceği belirtildi. Yeniköy elektrik santralini Türkiye'de kendini kanıtlamış firmalar arasında bulunan ve İstanbulda 3. havalimanı ile 3. köprüyü inşaa eden Akfen Holding'in yaptığı öğrenildi.

Türkiye'de güneş enerji santrali yapmak için en uygun yerin Acıpayam olduğundan dolayı bölgemize yatırım yaptıklarını belirten şirket yetkilileri Türkiye genelinde bir çok bölgede elektrik ürettiklerini belirttiler. Yeniköy'de devam eden çalışmalarla birlikte 9 ayrı yerde de elektrik santrali yapım çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

2015 Ağustos ayında elektrik santralinin üretim yapmaya başlayacağı bildirildi. 







İlginizi Çekebilir

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

Cevizin başkenti artık Denizli

Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.

Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.

TÜM HABERLER