© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM'DA AKADEMİK YIL AÇILIŞI YAPILDI

Pamukkale üniversitesi Acıpayam meslek yüksek okulu 2014 - 2015 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 Pamukkale üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksek Okulu 2014 - 2015 akademik yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Acıpayam Meslek Yüksek Okulunda yapılan törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, AK Parti Acıpayam ilçe Başkanı Veteriner Hekim İdris Oktay, PAÜ Acıpayam MYO (Meslek Yüksek Okulu) müdürü Doç.Dr. Özgür Kasım Aydemir, akademisyenler ve yüksek okul öğrencileri katıldı. 

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç Dr. Özgür  Kasım Aydemir yaptığı konuşmada, ‘’ Pamukkale Üniversite Acıpayam Meslek Yüksek Okulu; Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesindeki Süt ve Besi Hayvancılığı programını, Bankacılık ve Finans Bölümü Bünyesinde Maliye programını, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü bünyesindeki Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Çağrı Merkezi Hizmetleri pragramlarını, Gıda İşletme Bölümü bünyesindeki Süt ve Ürünleri Teknolojisi programını ve son olarak Veterinerlik Bölümü bünyesindeki Laborant Veterinerlik programını bünyesinde barındırmaktadır.

Bugün Acıpayam Meslek Yüksek Okulu, Sayın rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI hocamızın koymuş olduğu başarı çıtasını tercihlerdeki % 100 doluluk oranı ile yakalamış ve öğrenci sayısını 432’ye çıkarmıştır.

Yüksek okulumuzun bu verimliliğe ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar’a, öğrencilerimizin derdini kendine dert edinerek ilgisini ve yardımını her an hissetiren Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’a, sevgi temelli bir iletişimle bilgi aktaran, seçkin ve dinamik akademik  kadromuza ve deneyimli idari personelimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN; ‘’ Bu kadar kalabalık bir topluluğu özellikle öğrenci kardeşlerimizi  bir arada görmek Acıpayam Belediye Başkanı olarak beni heyecanlandırıyor. Yüksek okulumuzda şu anda yüksek okulumuzun yolu öğrencilerle dolmaya başladı. Yüce Atatürk’ün söylediği gibi ‘’ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’’ sözünün buralarda geçerli olduğu gördükçe mutlu oluyorum.  Ülkemiz bilim yolunda daha nice güzelliklere imza atacaktır’’ dedi.
Acıpayam ve yurt olarak eksikleri olduğunu ifade eden Şevkan, yurt konusunda gelecek yıl  Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) desteğiyle daha güzel yurtlarınızın olacağını ifade etti.
Şevkan sözlerine şöyle devam etti: ‘’Okullumuzun çiçekleri olan öğrencilerimiz siz bizim destanlarımızsınız, siz bizim kardeşlerimizsiniz. Memleketlerinize gittiğiniz zaman ailelerinize selam söyleyin. Sizler bizlere emanetsiniz.  Belediyemizin kapıları sizlere 24 saat açık. Size telefon kadar uzağız. Eğitim kurumlarımız bizim için önemli. 2014-2015  Eğitim öğretim yılının ülkemize, ilçemize ,öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, eğitim kurumlarına gönül veren hocalarımıza saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Acıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR; "Eğitim anlamında Denizli ve Türkiye’de ilçemizin başarılı olmasını istiyoruz. Acıpayam’ın eğitimde bir numara olma özelliği geçmişten beri biliniyor. Okulumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel olarak katkısı ilçemizin yüksek öğretim şehri olduğunu göstermeye başladı. Başarılı, huzurlu eğitim-öğretim yılı geçirmemiz dileklerimle gençlerimize başarılar diliyorum." dedi. 


Pamukkale Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Pamukkale Üniversitesi, yükseköğretim okullaşma oranının yükseltildiği ve her yerde çağın önceliklerini dikkate alan, alışılmışın ötesinde bir okul algısını bitirerek, yüksekokullaşmayı ilçelerine taşıyan nadir üniversitelerden biridir. 2014-2015 PAÜ. Acıpayam Meslek Yüksek Okulumuzun akademik yılının hayırlı olmasını diliyorum’’dedi.
Konuşmaların ardından Grup Nefes tarafından müzik dinletisi sunuldu.
Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının açılış töreni verilen kokteyl ile sona erdi.















İlginizi Çekebilir

Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor

Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.

Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu

Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.

Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.

Cevizin başkenti artık Denizli

Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.

Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı

Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.

Kişiye özel tarama yöntemleri ve hasta takibi kanserde hayat kurtarıyor

Kanser vakalarında hastaya özel tarama ve risk profili oluşturulmasının tedaviyi başarıya ulaştırdığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, "Hasta takibi, yalnızca tedavinin başarısını değil, hastanın yaşam kalitesini de doğrudan etkiler" dedi.

TÜM HABERLER