Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği ücretsiz tercih çadırı kurdu
ACIPAYAMAcıpayam'da faaliyet gösteren Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) tarafından sınavlara giren öğrencilerin doğru tercih yapabilmesi için tercih çadırı kuruldu.
Sabah saatlerinden itibaren hizmet veren merkezde bulunan danışman öğretmenlerden Gökhan Semercioğlu ise şu ana kadar 150 öğrencinin tercih yaptığını kaydederek, "Üniversiteye girişte en önemli aşama olan tercihler, bir insanın hayat rotasını belirlemede önemli bir vazife görüyor. Bu nedenle tercih yapılırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Bu aşamada, alınan puanla tercih edilen bölümün aynı yüzdelik dilimde yer alması da büyük önem taşıyor. Puandan çok, yüzdelik dilime önem verilmesi gerekiyor. Elimizdeki tercih motoru sayesinde öğrencilerle bu aşamayı daha hızlı geçiyoruz." dedi.
Danışman öğretmenlerden Oğuz Önder de tercihlerde aile fertlerinin bazen çocuğu yanlış yönlendirdiğine ve kendi hayallerini onlar üzerinde gerçekleştirme düşüncesinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Bu çok yanlış bir tercih yöntemi. 'Ben olmadım, bari çocuğum olsun.' demeyin." şeklinde konuştu. Önder, puana göre tercih sıralaması yapanlar bulunduğunu fakat bunun büyük bir hata olduğunu vurgulayarak, "Bu hataya yalnızca aileler değil, bazı eğitimciler de düşüyor. Gerçek tercih, öğrencinin ilgi ve yeteneklerine göre belirlenen tercihtir. Üniversite okusun diye tercih yapılmaz. Öğrenci önce kendini tanımalı, sonra mesleğini seçmelidir." dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma
Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.
Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı
Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.