© Haber Acıpayam 2022

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Bitkisel Atık Yağların Ayrı Toplanması Projesi Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Acıpayam da başladı.

Projeyle yılda yaklaşık 350 bin ton atık yağın doğayı kirletmesinin önüne geçilecek, yağlar ekonomiye kazandırılacak ve arıtma tesisinde arıtma için harcanan maliyet ortadan kaldırılmış olacak. 

Hedef kitle olarak ev hanımları ve öğrenciler seçildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve müdürlük görevlileri, Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine projeyi anlatarak uygulamayı başlattı. 

Yetkililer belediyenin çevreyi koruma adına ne gerekiyorsa yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirterek, çevreye duyarlı olmanın bir kriteri de bitkisel yağların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması ve çevre kirliliğinin azaltılmasıdır. 

Bu proje kapsamında Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi'nde projeye başlıyoruz. Buradaki öğrencilerimiz, annelerine en yakın mesafededir. " dedi. Evlerden çıkan atık yağların çok fazla olduğunu vurgulayan yetkililer, ayrıştırılmayan yağların sularla birlikte arıtmaya gitmesi ve arıtılması çok zor ve pahalıdır. Atık bitkisel yağlar, ayrıca topraklarımızı kirletiyor. İlimiz gelişirken bu sıkıntı olur. " şeklinde konuştular. Daha sonra plastik kovadaki yağ kutuya doldurarak proje başlatıldı.

Atık bitkisel yağların toplanması için yetkili firma Çevre ile sözleşme imzalayan Denizli Belediyesi, artık bitkisel atık yağların mevzuata uygun ber tarafını veya geri kazanımını sağlayacak. Projeye destek vermek isteyenlerin atık bitkisel yağları yarım veya bir litrelik pet şişelere doldurarak Anadolu Öğretmen Lisesine teslim etmeleri gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER