DENİZLİ’DE KAVŞAKLARA DÜZENLEME
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiğinin yoğun olduğu noktalarda bulunan kavşaklarda yeni düzenleme yapıyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi trafiği rahatlatmak için uygulamaya soktuğu yeni kavşak düzenlemeleri kapsamında Merkezefendi Caddesi'ndeki Hastane Kavşağı ile Fatih Caddesi'ndeki Esma Hatun Kavşağı'nda düzenleme yapılacağı ifade edildi. Kentin batısındaki yerleşim bölgelerinin Bayramyeri ile ulaşımını sağlayan 29 Ekim Bulvarı’na araçların ulaşabilmesi için Merkezefendi Caddesi ile Fatih Caddesi’nden geçmeleri gerektiği ve dolayısıyla sinyalize olan Esma Hatun Kavşağı’nda özellikle yığılma yaşandığı, sinyalize olmayan Hastane Kavşağı’nda da yoğunluk yaşandığı kaydedildi.
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığının giderek artmasının bu kavşaklarda yeni bir düzenlemenin yapılmasını zorunlu kıldığı ifade edilirken, yapılan kavşak sayımları ve teknik incelemeler sonucu trafik akışının karakteristiğinin belirlendiği ve bu karakteristiğe göre trafik akışını rahatlatacak kavşak ve sinyalizasyon projesi hazırlandığı açıklandı.
Şerit ve sinyalizasyonun yeniden planlandığı düzenlemeler ile Hastane Kavşağı ve Esma Hatun Kavşağı'nda bekleme sürelerinin kısalacağı, ayrıca trafik güvenliğinin sağlanarak her iki bölgede yaşanan araç geçiş yoğunluğunun daha da azalacağı bildirildi. Her iki kavşakta da sağa dönüşlerin serbest olacağı bir geometrik düzenleme yapıldığı, bölgedeki trafiğin rahatlayıp, araç bekleme sürelerinin azalması ile yakıt tüketimi ve buna bağlı oluşan hava kirliliğinin de azaltılmasının amaçlandığı kaydedildi. Düzenleme çalışmalarının hafta sonu başlatılması planlanırken, sürücülerden yoldaki trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.