© Haber Acıpayam 2022

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı açıldı

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği fuarda bu yıl 350 bin civarında ziyaretçi bekleniyor.

 Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği fuarda bu yıl 350 bin civarında ziyaretçi bekleniyor. 
30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren kapılarını açan fuara ziyaretçi akınına uğradı. Miniklerin, özellikle çocuk kitaplarının satışa sunulduğu stantlarda uzun kuyruklar oluşturması dikkatlerden kaçmadı. 
Fuar Koordinatörü Metin Karausta, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuara Denizliler ile birlikte bütün Egelileri davet ederek Türkiye’nin değişik yerlerinden yaklaşık 250 yayınevinin kitaplarının görücüye çıkacağını aktardı. Karausta, "10 gün boyunca 200'den fazla etkinlik olacak burada. 200'den fazla yazar gelecek. Türkiye'nin en büyük yayınevini getiriyoruz. Ege'nin en büyük kitap fuarı konumunda. Egeli vatandaşlarımız fuarı çok beğendiler geçen yıl. O yüzden bu yıl fuarı daha büyütme kararı aldık. Geçen yıl gelmeyen yayınevleri, devlet kurumları da bu yıl fuara iştirak ettiler. Umuyoruz ki belediyemizin de sayesinde bu yıl geçen yıldan daha fazla insana ev sahipliği yapacak ve Ege'nin en önemli kültür organizasyonu olacak. Büyük bir alana kuruldu. Stantlar ve imza ve konferans salonu ile birlikte toplam 10 bin metrekarelik bir kompleks içerisinde geçen yıl 260 binden fazlaydı ziyaretçi sayımız. Bu yıl planladığımız rakam, 350 binden fazla. Ona göre plan yaptık. Her gün 10 binden fazla öğrenci ziyaret ediyor burayı, ilkokuldan üniversiteye kadar. Bu yüzden biz eminiz ki 350 binden fazla insana ev sahipliği yapacağız" diye konuştu. 
Kitap meraklıları ise fuarın birbirinden güzel kitapları beğenilerine sunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

İlginizi Çekebilir

Karşıdan karşıya geçmek isteyen kadın otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti

Denizli’de karşıdan karşıya geçmek isteyen kadına otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Emekli öğretmen, doktor ile aralarında yaşanan mesai kavgasının detaylarını anlattı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aile hekimi ile emekli öğretmen arasında yaşanan mesai tartışmasında darbedilen emekli öğretmen M.A.A., olayla ilgili açıklamada bulundu. M.A.A. "Ben ona hiç küfür etmedim. Hiç tanımadığım bir insana niye telefonda küfür edeyim. O bana küfür ve hakaretlerde bulunarak tehdit etti. Fotoğraflarda bu sabit, doktor arabasıyla hızla ters yönden gelip benim önümü kesti" dedi.

Videoyla ihbar edilen sürücüye 46 bin lira ceza kesildi

Denizli'de abartılı egzozla dolaştığı için video görüntüsü ile şikayet edilen sürücü, ehliyetinin de olmadığı anlaşılınca 46 bin 621 lira cezaya çarptırılarak, araç trafikten men edildi.

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir apart dairesinde yalnız yaşayan 65 yaşındaki adam evinde ölü bulundu.

Motosikletlilerin tehlikeli yardımlaşmasına ceza

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde arızalı bir motosikleti, iple kendi aracına bağlayıp götürerek trafiği tehlikeye atan diğer motosiklet sürücüsüne 3 bin lira ceza kesildi.

Küçük çocuğa trafikte otomobil kullandırdılar

Denizli’de trafiğin en yoğun olduğu noktalardan birisi olan Lise Caddesinde 8-10 yaşlarındaki çocuğun, lüks bir otomobili kullandığını gören sürücüler gözlerine inanamadı. Yaşanabilecek bir kazada hem çocuğu hem de diğer sürücüleri tekliye atan ebeveyn tepki topladı.

TÜM HABERLER