© Haber Acıpayam 2022

GAYSARIN KİTABINI YAZDILAR

Pamukkale Üniversitesi’nde(PAÜ) Doç. Dr. Turgut Tok başkanlığındaki 15 akademisyenin yazdığı “Yeşilyuva” kitabı basına tanıtıldı.

Kitapta yıllarca ayakkabıcılığın merkezi olarak tanınan, büyükşehir düzenlemesiyle Acıpayam’ın bir mahallesine dönüşen ve Denizli yöresinde “Gaysar” ismiyle bilinenYeşilyuva’nındünü ve bugünü ele alınıyor.

15 akademisyenin bir araya gelerek hazırladığı kitabın tanıtımı için PAÜ Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Yeşilyuva’nın eski Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, Doç. Dr. Turgut Tok ve kitabı yazan akademisyenler katıldı.

Yeşilyuva’nın ayakkabıcılık mesleği ile Denizli’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Bağcı, “Pamukkale Üniversitesi olarak, Yeşilyuva’yıyarınlara nasıl taşıyabileceğimizi araştırdık ve yazdık.Akademik bakımdan inceledik. Bu kitabın hikayesiilk olarak 2001 yılının Ağustos ayında başladı. O tarihte Yeşilyuvalı kardeşlerime cumhuriyet döneminden önce Yeşilyuva’da 8 üniversite olduğunu bildirmiştik. Bu çok büyük bir yankı buldu. Bu kitapta emeği geçen tüm dostlarıma çok teşekkür ederim. Pamukkale Üniversitesi olarak böyle başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“TARİHE TANIKLIK EDEN BELGELER BU KİTAP’TA”

Pamukkale Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan kitabın tarihe tanıklık eden belgeleri de içerdiğini ve Yeşilyuva’nın geçmişinin bu belgelerle daha iyi açıklandığını belirten Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, şöyle konuştu:

“Bu kitap onlarca kişinin emeğinin geçtiği bir kitap. Böyle bir organizasyonda olmak bizi çok mutlu etti. Eski Başkanımız Ahmet Bakırtaş, Yeşilyuva’da güzel işler yaptı. Yeşilyuva’nın çehresini değiştirdi. Son olarak da bu kitabı hazırlatarak çalışmalarına son verdi. Kitabın önemini anlatmak için sizlere kitabın içinde yer alan önemli bir belgeyi okumak istiyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatından 4 gün önce 6 Kasım 1938 tarihinde Yeşilyuva Belediye Meclisi’ne gönderdiği telgraf. Telgrafta şu sözlere yer verilmiş: ‘Yeşilyuva belediye meclisinin ilk toplantısında bana gösterilen temiz duygulara teşekkür ederim.’ Acıpayam Belediye Başkanı olarak daha güzel bir Yeşilyuva için ve ayakkabıcılığı ile daha fazla bilinen bir Yeşilyuva içindaha çok çalışacağız ve Yeşilyuva’nın adını tüm dünyaya duyuracağız.”

“GELECEK NESİLLERE IŞIK TUTACAK”

Doç.Dr. Turgut Tok başkanlığında 15 akademisyenin hazırladığı kitabın gelecek nesillere ışık tutacağını belirten Yeşilyuva eski Belediye Başkanı Ahmet Bakırtaş, “Doç.Dr. Turgut Tok hocamız ve Rektörümüz ile görüştük ve bir komisyon kuruldu. Öğretim üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Yeşilyuva kitabını hazırladık. Özveri içinde çalışan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Yeşilyuva kitabımız sonraki nesillere ışık tutan bir kitap olacak” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.

LÖSEV DENİZLİ LÖ MODÜL OFİSİ AÇILDI

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine ücretsiz destek sağlamak amacıyla Türkiye genelinde yürüttüğü hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda vakfın yeni Denizli İrtibat Ofisi faaliyete geçti.

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

TÜM HABERLER