© Haber Acıpayam 2022

HAYVAN PAZARINDA KURBAN BEREKETİ

Kurban Bayramına az bir süre kala Acıpayam canlı hayvan pazarında hareketlilik yaşanırken besiciler ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar başladı.

 Acıpayam Belediyesinin Kurbanlık hayvan satıcılarının ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlanan hayvan pazarında gerekli önlemler alınırken; Kurban Bayramı öncesinde tüm vatandaşlara rahat bir alışveriş yapma imkânı sunmaya çalışılıyor. Özellikle Acıpayam'ın köylerinden getirilen büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların görücüye çıktığı hayvan pazarında kurban pazarlığı da şimdiden başlamış durumda.

Bu yıl kurban fiyatlarının çok uygun olduğunu ifade eden besiciler herkesin kurban kesebileceğini belirttiler. Bazı besiciler ise kurban fiyatlarının ucuz olmasından dolayı zarar ettiklerini ve hayvanlarının para etmediğini öne sürdüler. Her bütçeye uygun kurbanlığın bulunduğu bölge pazarında; Küçükbaş kurbanlık fiyatları 400 Tl'den, büyükbaş kurbanlık fiyatları da 2.000 Tl'den başlıyor.

Acıpayam Belediyesinde görevli Veteriner hekim Uğur TOSCALI ve Hayvan pazarı görevlisi Atanur BAL’da canlı hayvan pazarında gerekli önlemleri alarak vatandaşlarımızın rahat bir ortamda alışveriş yapmaları için gerekli önlemleri almış durumda.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN; "İlçemiz bölgemizin en fazla hayvan potansiyeline sahip olduğu bilinciyle hayata geçirdiğimiz Canlı Hayvan Pazarımız yaklaşan Kurban Bayramına hazır. Ege Bölgesi’nde 3’üncü sırada Denizli İlinde 1’inci sırada potansiyele sahip bir pazardır. Sadece Acıpayam için değil Bölgemiz için de oldukça büyük önem arz etmekte. Çalışmalarımızı bu alanın gelecekte hayvan borsası olması yönünde olacaktır. Pazar, Acıpayam ekonomisine ciddi boyutlarda katkı sağlıyor." dedi.









İlginizi Çekebilir

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.

LÖSEV DENİZLİ LÖ MODÜL OFİSİ AÇILDI

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine ücretsiz destek sağlamak amacıyla Türkiye genelinde yürüttüğü hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda vakfın yeni Denizli İrtibat Ofisi faaliyete geçti.

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

TÜM HABERLER