© Haber Acıpayam 2022

K BELGELERİ ARTIK ODALARDAN VERİLEBİLECEK

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, K türü yetki belgelerinin Odalardan verilmeye başlandığını açıkladı.

 Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, yaptığıaçıklamada, daha önce K türü yetki belgelerinin geçici süreyle Odalardan verilemediğini belirterek, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında yapılan protokol neticesinde Odalar, K türü yetki belgesi işlemlerini yürütmek üzere yetkilendirilmişti. Anayasa Mahkemesi’nin 08.11.2012 tarih ve 2012/173 kararı ile bu işlemler iptal edilmiş ve söz konusu iptal kararı 28 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe girmişti. Kararın ardından Denizli Ticaret Odası gibi tüm Türkiye’deki Odalar, K türü yetki belgesi işlemlerinde yetkisiz kılınmıştı” dedi.
İptale konu olan yetki devri ile ilgili 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 35. maddesinin tekrar düzenlendiğini aktaran Özer, şunları söyledi:
“19 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6518 Sayılı ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunun yetki devri ile ilgili 35. maddesi tekrardan düzenlenmiştir. Bunun sonrasında da TOBB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında 30 Nisan 2014 tarihinde yapılan protokol ile Odalar, 9 Mayıs 2014 tarihinden itibaren K türü yetki belgesi düzenlemek için yeniden yetkilendirilmiştir. Odalarımızdan bu belgeler verilmediğinde vatandaşlarımız bağlı bulundukları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge müdürlüklerine gitmek zorunda kalıyordu. Odalardan tekrar bu hizmetin sunulmasıyla üyelerimiz bölge müdürlüklerine gitmeden yerinden bu hizmete kavuşmuş oldular.”

İlginizi Çekebilir

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TÜM HABERLER