Koruma altındaki kızıl geyik, boynuzları için vuruldu
ACIPAYAMDenizli’nin Çivril ilçesi Akdağ Tokalı Kanyonda yaşayan ve koruma altında olan kızıl geyiklerin kaçak avcılar tarafından boynuzları için vurulup başlarının kesildiği ileri sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Çivril ilçesinde hafta sonu piknik yapmak için Tokalı Kanyona giden vatandaşlar vurulmuş ve başı bulunmayan kızıl bir geyik buldu. Vatandaşların durumu ihbar etmesiyle ortaya çıkan olayda durum Milli Parklar Denizli Müdürlüğüne haber verildi. Kanyon girişinde bulunan yetişkin başı olmayan geyik dışında, kanyonun derinlerinde 3 tane daha başı kesilmiş geyik olduğu ileri sürüldü.
Koruma altında olan ve avlanıldığında 12 bin TL cezası olan kızıl geyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar çevrede mermi fişekleri bulunduğunu söyledi.
Konuyla ilgili Milli Parklar Denizli Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bazı dönemlerde Akdağ’da kızıl geyik avının turizm amaçlı yaptırıldığı, 2017 yılında geyik avı sezonunun açılmadığı, Akdağ’da yıllık 5 geyik avlanılmasına izin verildiği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.