PAMUKKALE'DE KAR ALTINDA ANTİK HAVUZ KEYFİ
ACIPAYAMDenizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale travertenleri yağan karın ardından beyaza bürünürken, turistler hem karın hem de Pamukkale’de sıcak suyun bulunduğu termal antik havuzların tadını çıkarıyor.
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Denizli’de de etkili oldu. 2 gün boyunca yağan karın ardından özellikle yollarda sıkıntılar yaşanırken, kar güzel görüntülerin de oluşmasına neden oldu.UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası’nda yer alan Pamukkale’de ise bembeyaz görüntüler oluştu. Pamukkale’nin üstü karla kaplanırken, oluşan görüntüyü turistler fotoğraflamak için adeta birbiriyle yarıştı. Turistler yağan karın altında yürürken, bazı turistlerin özçekim yaptığı görüldü.Turistler daha sonra Hierapolis Antik Kenti’ni de gezerek burada da tarihi mekanları fotoğrafladı.
Pamukkale Örenyeri’nde bulunan antik havuz da yapan kara rağmen turistlerin ilgisini görmeye devam ediyor. Yağan karın altında antik havuza giren turistlerin oldukça neşeli oldukları gözlenirken, Türkçe olarak ‘ Pamukkale’ demeleri dikkat çekti. Yağan karın altında antik havuza girmenin inanılmaz bir duygu olduğunu belirten bir turist, herkesin bu güzelliği görmeye gelmesi gerektiğini söyledi. Pamukkale’deki birçok otelin de doluluk oranında üst seviyede olduğu kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.
Cevizin başkenti artık Denizli
Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.
Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı
Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.
Kişiye özel tarama yöntemleri ve hasta takibi kanserde hayat kurtarıyor
Kanser vakalarında hastaya özel tarama ve risk profili oluşturulmasının tedaviyi başarıya ulaştırdığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, "Hasta takibi, yalnızca tedavinin başarısını değil, hastanın yaşam kalitesini de doğrudan etkiler" dedi.