© Haber Acıpayam 2022

SERİNHİSAR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ AVRUPA YOLCUSU

Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü AB projeleri kapsamında Almanya’ya eğitim ziyaretine gidiyor.

  Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü AB projeleri kapsamında Almanya’ya eğitim ziyaretine gidiyor.2014 yılı teklif çağrısı döneminde  Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İşsiz Kadınların Meslek Edindirilmesi’ adlı proje kapsamında 20 katılımcı ile 02 Mart-14 Mart 2015 tarihleri arasında Almanya’ya eğitim ziyaretinde bulunulacak. Proje ile işsiz kadınların bir meslek eğitimi alarak hayatlarını idame ettirmelerinin ve aile bütçesine katkıda bulunmanın önemi  vurgulandı. Bu durumun öneminin fark edilmesi amacıyla böyle bir projenin tasarlandığı belirtildi. Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen projede Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Serinhisar Kaymakamlığı, Serinhisar Esnaf Odası, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Acıpayam ve Tavas Halk Eğitimi Merkezi gibi kurumlar yerel ortak olarak yer alıyor. Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmekte.

Bu kapsamda tüm ortaklardan temsilcilerin katıldığı 20 kişilik grupla eğitim çalışmaları düzenlendi. Katılımcılara yurt dışına gitmeden önce yapılan toplantıda proje içeriği sunuldu ve bilgilendirilmede bulunuldu. Bu tür projeler sayesinde katılımcıların  hem Avrupa kültürünü tanıma fırsatı bulacağı hem de görevli oldukları alanlarda gerçekleştirilen farklı  uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulacakları belirtildi. 02 Mart’ta hareket edecek olan proje ekibinin 2 hafta süresince çalışmalarını sürdüreceği aktarıldı. Proje kapsamında ilgili kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirerek eğitimin tamamlanacağı ve 14 Mart 2015 tarihinde de sona ereceği, belirtilerek  proje grubunun Serinhisar‘a döneceği bilgisi verildi.

    Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet SELÇUK, işsizliğin her birey için önemli bir sorun olduğunu belirterek ;´´ Kurumumuz sorumluluk alanındaki tüm bireylerin iş sahibi olmasını hedeflemektedir. Bu hedef içinde var olan işsizlerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka bir işte çalışmaları gerektiğinin farkındadır. Bu farkındalığı tüm işveren, öğretmen, eğitimci ve vatandaşlarımıza yaymak isteyen kurumumuz Avrupa Birliği projesi sayesinde işsizlere özellikle de işsiz kadınlara çalışabilecekleri iş sahasında mesleki eğitim sağlayarak iş sahibi yapma çabası içindedir. Bize düşen görev  işsiz kadınların mutluluğu için sorunları ortadan kaldırmak ve yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Sosyal yaşamdaki huzur ve mutluluk buna bağlıdır. Avrupa Birliği´ne girme sürecinde olan ülkemizde, işsiz kadınların meslek edinmelerine yönelik çalışmalar halk eğitim merkezleri tarafından yapılacak ve toplumsal huzur için önemli adımlar atılmış olacaktır. Bu projeyle toplumun bir parçası olan kadınlarımızın meslek sahibi olabilmesi için yapılabilecek çalışmaları yerinde gözlemleyeceğiz. Yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde  işsiz kadınların mesleki eğitimi konusuna, özellikle yer verilecek ve konunun önemi her platformda dile getirilecektir. Bu çalışmamız ile işsiz kadınların hayata tutunmaları sağlanacak hem de kadınların işsiz kalmamaları için çalışmaların yapılmasına öncülük yapılacaktır.´´ dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

TÜM HABERLER