© Haber Acıpayam 2022

Türkiye'nin ilk "Yeşil Bayrak" ödülü Büyükşehir'e

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile dünyada park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için tasarlanan Yeşil Bayrak ödülünü alan Türkiye'deki ilk kurum oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin ilk Yeşil Bayrak ödülü ile Denizli'nin park ve yeşil alanlardaki marka değerinin de tescillendiğini söyledi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi, İncilipınar Parkı ile dünyada park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için tasarlanan Yeşil Bayrak ödülünü alan Türkiye'deki ilk kurum oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin ilk Yeşil Bayrak ödülü ile Denizli'nin park ve yeşil alanlardaki marka değerinin de tescillendiğini söyledi.
İngiltere ve Galler’deki park ve yeşil alanlarda ulusal bir standart oluşturmak için 1996 yılında tasarlanan daha sonra tüm dünyaya yayılan Yeşil Bayrak ödülü ile Türkiye'de ilk kez Denizli Büyükşehir Belediyesi buluştu. İncilipınar Parkı ile Yeşil Bayrak ödülünü alan Türkiye'deki ilk kurum olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, İngiltere'deki bağımsız sivil toplum kuruluşu Keep Britain Tidy tarafından ödülünü aldı. Yüksek çevre standartlarını sağlamada, diğer kurum ve kuruluşlara örnek olan Yeşil Bayrak'ın rekreasyonel yeşil alanlarda mükemmellik ölçeğini temsil ettiği ifade edilirken, ödülün aynı zamanda bir tanıtım aracı olduğu da kaydedildi.

Denizli'nin prestiji

Denizli'nin büyükşehir olmasının ardından İncilipınar Parkı'nın Yeşil Bayrak ödülü alması için Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı çalışma başlattığı, 2016 yılı sonunda park için bir yönetim planı hazırlandığı, başvurunun ise Ocak 2017'de yapıldığı ifade edildi. Yeşil Bayrak ödülünün Denizli’nin prestiji, Avrupa’daki yeri, hizmet kalitesinin artışı, kent  turizminin gelişmesi, pazarlama ve online tanıtımına katkı yapacağı vurgulanırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki diğer parklar için de Yeşil Bayrak alması için çalışmalar yapacağı belirtildi.  

Türkiye'de yine bir ilk 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin ilk Yeşil Bayrak ödülünü almanın gurur ve sevincini yaşadıklarını belirterek, bu ödül ile Denizli'nin park ve yeşil alanlardaki marka değerinin de tescillendiğini söyledi. İncilipınar Parkı'nın bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan dönemin Belediye Başkanı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür eden Başkan Osman Zolan, "Bugün bu ödülü alıyorsak Sayın Bakanımızın, Belediye Başkanlığı döneminde İncilipınar Parkı'na verdiği önem ve orada yaptığı çalışmalardan dolayıdır. Sayın Bakanımızın Ege'nin incisi haline getirdiği parkımıza verilen Yeşil Bayrak ödülünün yerel ve ulusal düzeyde çok olumlu tepkiler alacağına eminim" dedi. 

"Nasıl bir fazla nasıl eser bırakırız bunun derdindeyiz"

Doğayı ve yeşili koruyarak, insanlarla buluşturmak adına birçok proje hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, “Türkiye'de yine bir ilke imza atmaktan onur duyuyoruz. Denizlimiz havasıyla, suyuyla, doğasıyla, yeşil alanlarıyla ve tüm güzellikleriyle örnek olmaya devam edecek” diye konuştu. Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her zaman söylediğimiz gibi biz görev yaptığımız sürede nasıl bir fazla eser daha bırakırız, nasıl bir fazla derdi çözeriz, nasıl iz bırakır yatırım yaparız bunun derdindeyiz. Bunun için vatandaşımızdan bir emanet aldık ve bu emanete de canımız pahasına sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz" dedi. 

İlginizi Çekebilir

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

TÜM HABERLER