YAŞAMAK İSTİYORUM PROJESİ, BÖLGEDE İLK VE TEK
ACIPAYAM28 Mart – 12 Haziran 2014 tarihleri arasında Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesince gerçekleştirilen “Yaşamak İstiyorum” projesi sonuçlandı.
Ziyarette konuşan Acıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR; "halkımızda ,özellikle de ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerde 112 acil sağlık hizmetlerinin çalışma prensipleri ve bu hizmetlere nasıl ulaşılacağı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan projenin önemine değindi ve “Proje kapsamında verilen eğitimlerin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılmasını ve gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insan hayatı. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" İfadelerini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit DUYSAK uygulamanın bölgede ilk olduğunu belirterek; 112 ‘ye yapılan gereksiz çağrıların önlenmesi için atılacak en önemli adımın halkımızı ve özellikle de geleceğin teminatı olan çocuklarımızı bilinçlendirmek olduğunu ve bu kapsamda gerçekleştirilen projenin amacına ulaştığını ifade etti.
Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ahmet BAŞDOĞAN projenin ilçe genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında bulunan öğrencilerini kapsadığını dile getirdi. Bunun yanında öğrenci velileri ve yerel halka da afiş ve broşür dağıtmak suretiyle doğrudan ve dolaylı yollardan ulaşılarak bilgilendirildiğini, proje ile ilgili Acıpayam ilçe genelinde “Benim Dünyamda 112” konulu resim, şiir ve slogan yarışması düzenlendiğini belirterek; “Projedeki destekleri için başta Sayın Kaymakamımız Uğur KALKAR’a, Acıpayam Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hulusi ŞEVKAN’a İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Zühtü DAĞTEKİN’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Raşit DUYSAK’a ve her fırsatta yardımlarını esirgemeyen Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahat MAKAL ve Şenay ARSLAN’a teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.
Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.
Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi
Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.
Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem
Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.
Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı
Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu
Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.