ZOLAN ACIPAYAM KÖY VE KASABALARINDA
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Büyükşehir kapsamında Acıpayam, köy ve kasabalarında ikinci tur ziyaretlerine devam ediyor.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında ilçe gezilerini sürdürüyor.
Acıpayam’a bağlı Yeşildere, Yumrutaş, Dodurga, Yazır, Kumavşarı, Darıveren, Dedebağ beldeleri ile Yeniköy, Corum, Uçarı, Oğuz, Bademli, Gümüş, Aliveren ve Bedirbey köylerine giden ve buralarda vatandaşlara büyükşehir ile birlikte yaşanacak değişimi anlatan Başkan Zolan’ın yaklaşık 12 saati aşan Acıpayam programı gece geç saatlere kadar sürdü.
Gittiği her yerde vatandaşların büyük sevgisiyle karşılanan Başkan Zolan'a Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, eşlik etti. Büyükşehir'in hizmetleriyle Denizli'nin her noktasında yaşayan vatandaşlara mutluluk getireceğini anlatan Başkan Zolan, vatandaşlardan gelen sorulara da cevap verdi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart 2014 sonrası Denizli'nin büyükşehir ile birlikte inanılmaz bir değişim yaşayacağını bu değişimin ise en çok 360 köy ve 68 belde de hissedileceğini, büyükşehir yasasının temel amacının insanları yaşadığı yerde mutlu etmek olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Artık yeni bir yürüyüşe geçtik. 30 Mart 2014'de Allah'ın izniyle Denizlimizde Büyükşehir’in başlangıcını yapacağız.
Bu yürüyüşte uzun zamandan beri hasret kaldığımız büyükşehir artık hayata geçiyor. 28 yıl beklemek zorunda kaldık. Şükürler olsun bu hayalimiz gerçekleşti. İmkanlarımız büyüsün diye, büyük işler yapalım diye bunu istedik. İmkanlarımız olanaklarımız büyüsün ki insanların derdine derman olalım, daha çok çareler üretelim. Herkes mutlu olsun herkesin sıkıntısı giderilsin düşüncesiyle büyükşehir olmak istedik ve buna kavuştuk. Son bir yıldır yollardayız. Büyükşehir’in kazanımlarını aktarmaya çalışıyoruz. Kafalardaki soruları gidermeye çalışıyoruz” dedi.
BİZİM REFERANSIMIZ DENİZLİ
Büyükşehir’in kimseye bir yük getirmeyeceğine dikkat çeken Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir hiç kimseye ek bir yük getirmeyecek. Bu konuda değişik sözler söylendi ve söylenecektir. Onlara itibar etmeyiniz. Biz buralardan bir şeyler almak için gelmiyoruz. Aksine vermek için geliyoruz. Çok şükür Denizli'de 10 yılda yaptığımız işler belli. 10 yılda şehri baştan aşağı yeniledik.
Yapılan işler ortadadır. Bu nedenle bizim referansımız Denizli'dir. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. 3-4 yıl sonra ömrümüz varsa yine bir araya geldiğimizde iyi ki büyükşehir olmuşuz diyeceğiz. Bunu sizlere söyletmek için gecemizi gündüzümüze katıp gayret edeceğiz. Denizli’de ne varsa Acıpayam’da ne varsa buralarda da olacak.”
BÜYÜKŞEHİRDE 2 BELEDİYE HİZMET EDECEK
Denizli'nin büyükşehir olmasından sonra her ilçeye, her mahalleye, 2 belediyenin hizmet edeceğine işaret eden Başkan Zolan: “Tabiki büyükşehir buralara nasıl gelecek diye düşünülecektir. Sizler aynı zamanda hem büyükşehir belediyesinden hem de ilçe belediyesi olan Acıpayam Belediyesi'nden hizmet alacaksınız. Günlük işleriniz, çöpünüz, işyeri açma, inşaat ruhsatları Acıpayam Belediyesi, alt yapı gibi büyük yatırımlar da Büyükşehir tarafından yapılacak. İtfaiye, mezarlık hizmetleri büyükşehir tarafından verilecek. Bizim buralarda şubelerimiz olacak ve anında sizlerin taleplerini karşılayacağız” dedi.
İNŞAAT YAPAN KÖYLÜMÜZE KOLAYLIK
Başkan Zolan köylerde uygulanacak yapılaşma ile ilgilide şu bilgileri aktardı: “Sizler ev yapmak istiyorsanız büyükşehir ve Acıpayam Belediyesi'yle birlikte farklı birçok proje hazırlanacak. Bu projelerden ihtiyacınıza göre seçim yaparak ev yapabileceksiniz. 1 kuruş proje parası ödemeyeceksiniz. Yapı denetime para ödemeyeceksiniz. Vergi harç ödenmeyecek. İnşaat yapmak isteyen köylümüz resmi yerlere bir kuruş ödemeden inşaatını yapacak.”
OĞUZ BABA TÜRBESİ DUALARLA AÇILDI
Acıpayam gezi programı kapsamında Başkan Zolan ve beraberindekiler Oğuz Köyü’nde Cuma Namazı’nı kıldı. Burada Acıpayam Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Oğuz Baba Türbesi yenilenen yüzü ile birlikte dualarla tekrar ziyarete açıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, “Bu topraklarımızı bize vatan yapan çok değerli büyüklerimizi yad etmek, onların bıraktığı mirasa sapasağlam sahip çıkmak ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarabilmenin gayreti içinde olmamız gerekiyor. Oğuz Baba bu bölgenin en önde büyüğümüz. Bu değere sahip çıkan, bu türbeyi bu hale getireni emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞKAN ZOLAN’A SÜRPRİZ KARŞILAMA
Acıpayam programının en renkli anlarından biri ise Aliveren Köyü’nde yaşandı. Başkan Zolan’ın köylerini ziyaret edeceğini öğrenen gençler köylerinin 3-4 kilometre dışında motosikletleriyle birlikte gerçekleştirdikleri karşılama ile ziyarete renk kattı. Yaklaşık 50 motosikletli genç konvoya köye kadar eskortluk etti. Köy kalkının büyük bir coşku ile karşıladığı Başkan Zolan gecenin geç saatinde böylesi bir karşılamanın kendisini son derece mutlu ettiğini dile getirerek günün tüm yorgunluğunun Aliveren Köyü’nde son bulduğunu dile getirdi. Kalabalık bir gruba hitap eden Başkan Zolan’ı yine gençler motosikletleriyle uğurladı.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.
LÖSEV DENİZLİ LÖ MODÜL OFİSİ AÇILDI
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine ücretsiz destek sağlamak amacıyla Türkiye genelinde yürüttüğü hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda vakfın yeni Denizli İrtibat Ofisi faaliyete geçti.
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.