AB Büyükelçisi Meyer-Landrut’tan Başkan Zolan’a ziyaret
ACIPAYAMBir dizi program için Denizli’ye gelenAvrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Başkan Osman Zolan ziyarette yaptığı konuşmada, Büyükelçi Meyer-Landrut ve beraberindekileri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Denizli'nin kendi içerisinde pek çok güzellikleri barındırdığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "1 milyon 50 binlik nüfusa, 12 bin kilometrekare alana sahibiz. Sanayi sektörümüz tekstil başta olmak üzere kablo, makine, doğal taşla ilgili üretim ve ihracat söz konusudur. Denizli, Türkiye’de en çok ihracat yapan 8. şehirdir. Sadece sanayide değil, tarım alanında da tropikal ürünler dışında her ürünün yetiştiği bir şehirdir” dedi.
Turizm zengini Denizli
Denizli’nin turizm açısından da çok zengin bir kent olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Başta Pamukkale olmak üzere 19 antik şehrimiz var” diyerek Denizli’nin turizm zenginliklerini anlattı. Denizli’de 25 dereceden 250 dereceye varan termal su olduğunu ve bunun sağlık turizmi açısından büyük önemi bulunduğunu kaydeden Başkan Zolan, Denizli’nin Türkiye’ye en çok turist gelen 5’nci il olduğunu belirtti. Büyükelçi Meyer-Landrut ise, Denizli’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Denizli’ye ilk kez geldiğini ifade eden Büyükelçi Meyer-Landrut, “Denizli’ye yapmış olduğumuz ziyaretten dolayı şu ana kadar bizler çok olumlu olarak etkilendik. Türk hükümeti, Türkiye’deki tüm belediyelerimiz ve Türk halkı ev sahipliği kapsamında hakikaten bizleri çok olumlu yönde etkiliyor” dedi.
İlginizi Çekebilir
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.
Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu
Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.
Yüzyılın Konut Projesinde Denizli Kura Çekimi yapıldı
Yüzyılın Konut Projesi Denizli Kura Çekimi Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Denizli’de inşa edilecek 6 bin 370 konutun tamamı yatay mimari esas alınarak, şehrimizin geleneksel dokusuna ve yerel dokusuna uygun bir estetikle yükselecek" dedi.
Evde bakım personeli görev yolunda hayatını kaybetti
Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri personeli Kadriye Şakır, görev için çıktığı yolda geçirdiği trafik kazasının ardından bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.
Denizli’de kayganlaşan yolda tırın dorsesi yola savruldu
Denizli’de etkili olan yağmur, trafik kazasını beraberinde getirdi. Denizli-Salihli karayolu üzerinde meydana gelen kazada, kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir TIR’ın dorsesi yola savruldu.
Kuruyemiş fabrikasında korkutan yangın
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde bulunan kuruyemiş fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi.